tiistai 21. huhtikuuta 2020

Pikaiset kuulumiset remontin ja muuton keskeltä

Pahoittelut blogihiljaisuudesta! Nyt on pitänyt niin kiirettä, etten ole ehtinyt tännekään kirjoittelemaan. Vapaa-aikani on tällä hetkellä aika lailla minuuttiaikataulutettu johtuen talliremontista ja muutosta. Muutan siis viikonloppuna, ja vielä pitäisi ehtiä pakkamaankin. Kaiken tämän lisäksi pitäisi vielä ehtiä hoitaa koirat, kissat ja hevonen. Kaikki nämä sijaitsevat vielä eri kunnissa :D

Tallin remontti on niellyt nyt kaikista eniten aikaa. Se osoittautuikin vähän isommaksi hommaksi kuin mitä olin ajatellut, mutta niinhän remontit aina :D Onneksi ihanat ystäväni ovat olleet auttamassa, tehneet kanssani hommia tallissa kellon ympäri. Olen niin kiitollinen! Sanomattakin selvää, että näille talkoolaisille järjestetään sitten vähän astetta paremmat tuparit!

Mönkkäri on ollut tallihommissa ahkerasti käytössä.

Tallin mukana tuli kolme tallikissaa, tässä niistä yksi, Miina. Sovimme tilani myyjien kanssa, että kissat saavat jäädä tuttuun talliinsa ja elinympäristöönsä ja niinpä niistä tulikin minun kissojani! Kissat asuvat siis tallissa, tarkemmin sanottuna varustehuoneessa, missä niillä on lämmin paikka.
Koirani, tuttavallisemmin Köntsät, ovatkin olleet lievästi sanottuna innoissaan kissoista. Kissat eivät vaan sinänsä niinkään Köntsistä, joten niiden kontaktit ovat jääneet vähäisiksi. Mutta Köntsät tutkivat innoissaan aina tiluksia, nekin ovat olleet aina remppapäivinä mukana. Uudessa kodissa onkin paljon ihania hajuja Köntsille ihmeteltäviksi!
Tästä siis tulee ihan just kohta meidän uusi koti! Sielläkin olisi paljon rempattavaa, lähinnä siis pintojen päivittelyä. Mutta ne jäävät myöhemmäksi, koska eivät ole välttämättömiä hommia. Ensin tehdään talli kuntoon!
Palluralle ja ponille ostin myös uuden kulkupelin! Se ei ole maailman kaunein eikä hienoin, mutta ihan kelpo käyttötraikku.

Ja kyllä, luitte oikein, ponille! Olen ostanut ponin Palluralle kaveriksi. Kyseessä on vuoden ikäinen shettistamma. Sen olisi tarkoitus saapua Palluran iloksi viikonloppuna. Sain sovittua Palluran nykyisen tallinpitäjän kanssa, että saan tuoda ponin sinne ensin siksi aikaa, että oma talli on valmis. Saavat Palluran kanssa tutustua rauhassa nykyisellä tallilla ja muuttaa sitten yhdessä uuteen paikkaan. Ponista kuulette lisää jahka se on saapunut hellään huomaani!

Pallura siis tosiaan asustelee edelleen Hattulassa, ja se saa siellä asustellakin siihen asti, kunnes talli on valmis. Sillä on siellä hyvät oltavat ja voin huoletta olla käymättä ihan joka päivä. Muuton jälkeen tallimatkani kasvaa hieman ja tietenkin edelleenkin kannattaa käyttää kaikki vapaa-aika talliremonttiin.

Olen kieltämättä tälläkin hetkellä aika väsynyt ja myös stressaantunut, koska koko ajan on jotain hommaa. Vapaa-ajan aktiviteettien lisäksi käyn kokoaikaisesti myös töissä, mutta se on vaan positiivista. Varsinkin nyt korona-aikaan olen entistä kiitollisempi, että on työpaikka missä käydä! Kaiken tämän muuttohässäkän ja tallirempan ja työssäkäynnin lisäksi yritän vielä ehtiä tallille liikuttamaan Palluran viisi kertaa viikossa. Yöunet tuppaavat jäämään nyt liian lyhyiksi, sillä ne ovat ne, mistä sitten nipistetään, kun vuorokaudesta loppuisi muuten tunnit kesken. Mutta onneksi lopussa kiitos seisoo, siis siinä vaiheessa, kun Pallura seisoo omassa tallissa! Sen jälkeen onkin sitten loppuelämä laitella muita juttuja kuntoon.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!







2 kommenttia:

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!