maanantai 15. huhtikuuta 2019

Baby steps

Palluran kanssa päästiin viikonloppuna ratsaille peräti kahteen kertaan. Olen sitä sairaslomalla kyllä muutenkin liikuttanut toisinaan selästä, mutta vain käyntiä. Nyt otettiin pari pätkää ravia, kun klinikalta saatiin lupa tehdä myös ravityöskentelyä, mikäli jalka ei ota itseensä ja hevonen on ontumaton.

Lauantaina pikkusisko ratsasti Palluralla jotta näin, miten se liikkuu. Hyvinhän se liikkui! Ontumaton oli todellakin ja ihan kivasti oli raviin löytynyt kuitenkin joustoakin jo. Toipilaaksi meno oli siis oikeinkin mallikasta! Eipä tuo tietenkään ihan niin hyvin ravannut, kuin se ravaa silloin, kun takaosakin työskentelee kunnolla ja hevonen liikkuu läpi koko selän. Mutta tässä nyt ravattiin ainoastaan muutama kierros suoraa uraa kumpaankin suuntaan, joten siihen nähden meno on mielestäni oikeinkin hyvää! Alla pieni videonpätkä ravista:


Vauhtia oli Palluralla vähän enemmän kuin tarvis mutta onhan tuo ymmärrettävää kun ollaan hissuteltu tässä jo kuukauden päivät.

Eilen sitten kapusin itsekin ratsaille ja ihan satulan kanssa! Alkuun tehtiin käyntityöskentelyä ja siitä Pallura on kyllä sitä mieltä, että se on jo niin nähty! Se ei jaksanut keskittyä millään eikä halunnut kuunnella pidätteitä. Loppuun otettiin taas sitten muutama kierros ravia ja kun alun hiittipätkän jälkeen Pallura malttoi vähän rauhoittua, ravi tuntui todella hienolta! Siis edelleen peilaten siihen, että ollaan oltu kuukausi sairaslomalla.

Nyt sitten pikku hiljaa lisätään ravityöskentelyä myös ohjelmaan, mutta pitää muistaa malttaa eikä ahnehtia liikaa, ettei tule takapakkia. Mieluummin liian hitaasti, kuin liian nopeasti. Pallura on pudottanut myös ne kaikki vähät lihaksensa, mitä sillä jo oli, joten lähdetään niitäkin rakentamaan nollasta. Tarkoituksena olisi ottaa ohjelmaan paljon maastoilua, jahka jalalla uskaltaa lähteä epätasaiseen maastoon. Sen lisäksi laitetaan myös sitten ruokinta remonttiin, että saataisiin vähän täytettä sinne pyllyyn ja selkään! Sikäli tilanne on hyvä, että Palluralla ei ole tällä hetkellä kyllä laihdutettavaa lainkaan, mutta jonkinlainen proteiinilisä lienee paikallaan, jotta se saa jotain, mistä liikunnan avulla tehdä niitä lihaksia.





Täällä siis alkaa pääsiäisviikko sillä lailla semisti aurinkoisissa tunnelmissa. Kaiken kakan jälkeen on pientä toivonkipinää ilmassa!

Aurinkoista alkanutta viikkoa siis kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!