tiistai 14. toukokuuta 2019

Laukkaa, ratsu reima!

Nyt ollaan vihdoin jo päästy laukkailemaan kunnolla kentällä Palluran kanssa! Olemme molemmat ihan innoissamme, niin innoissamme, että toisinaan nousee väärä laukka tai nosto ei muuten mene nappiin, mutta hei, se on elämää. Alla on viisivuotias sairaslomalta palaileva hevonen, joten pääasia on, että on kivaa!

Pallura on myös ollut nyt viime päivinä hyvin tasainen ja kiltti - ei ole tullut teinihevosen elämää suurempia tilanteita eteen, joten on voinut tyytyväisenä puksuttaa menemään!

Lukuun ottamatta tietysti sitä hetkeä, kun jossain näkyy oikein mehevän vihreä ruohotupsu. Silloin ei voi puksuttaa menemään, vaan on pakko pysähtyä syömään se suihinsa. Pallura odottaa laidunkautta niin kovasti, ettei ole tosikaan!

Pallura on päässyt nyt kyllä valitettavasti lihomaan himpun verran, mikä on aiheuttanut sen, ettei satula enää istukaan kunnolla! Siihen ei voi sanoa muuta kuin että voihan kökkö. Olen käyttänyt satulan alla Mattesia, jossa on ollut edessä täytepalat, mutta nyt viikonloppuna havaitsin, että satulan vastinhihnat ovatkin alkaneet osoittaa eteenpäin, mikä tarkoittaa sitä, että satulan painopiste on liian takana. Otin täytepalat pois, jolloin painopiste palasi taas oikeaan paikkaan, mutta näytti siltä, että satula nousisi vähän takaa. Pallura kuitenkin liikkui satulan kanssa hyvin. Täytyy nyt seurailla tilannetta ja miettiä, olisiko tähän jotain väliaikaisfiksiä siihen asti, että Pallura laihtuu ne suunnilleen kolme kiloa, mitkä se nyt on lihonut. Ja kätköistäni löytyy myös edelleen Palluran edelliset satulat eli kaksi Prestigeä, täytyy ehkäpä testata, jos jompi kumpi niistä istuisi.
Viimeksi, kun satula oli käynyt epäsopivaksi, Pallura lakkasi laukkaamasta. Tällä kertaa ehdin näköjään puuttua tilanteeseen ennen kuin se kävi niin pahaksi! Onneksi.

Eilen Pallura viettikin vapaapäivää, tänään jatketaan taas  laukka- ja muita harjoituksia. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!