perjantai 7. kesäkuuta 2019

Onnellinen laiduneläin

Toissapäivänä se vihdoin tapahtui, nimittäin odotettu laitumellelasku! Pallura meni laitumelle kahden sille ennestään tuntemattoman tamman kanssa, joten vähän jännitti, että miten ne tulisivat juttuun. Hyvin, onneksi!

Siinä missä Stellan uudet kaverit jäivät syömään sisääntulopäätyyn, lähti Stella reippaasti ravaamaan laitumen toiseen päähän ja tutkimaan uusia hoodeja. Sen jälkeen ehti vähän tehdä tuttavuutta ja onneksi kaikki tammat tulivat hyvin juttuun! Vähän tosin näytti siltä, että uusi tulokas Pallura päätti ruveta Boss Ladyksi :D
Muuton jälkeen Pallura oli tosiaan ollut vähän reppanan oloinen, kun se oli yksin tarhassa. Enää ei todellakaan ole sitä ongelmaa! En oikeastaan edes keksi, mikä voisi olla Palluralle ihanampaa kuin laidun, jossa ruokaa silmänkantamattomiin, sekä oma pieni lauma jonka pomo se (mahdollisesti) on. Huolimatta siitä, että on ehdoton alfanaaras, Pallura on ihan mahdottoman seurallinen tyyppi. Se rupesikin heti rapsuttelemaan uusien kavereiden kanssa.

Minäkin olen kyllä nyt niin onnellinen ja helpottunut! Voin pitää nyt kesällä vähän vapaatakin tallilta, kun Stellan voi hyvällä omallatunnolla antaa pitää vähän laidunvapaata. Tosin koska sen kevät meni aika lailla saikkuiluun, mitään pidempää laidunlomaa se ei nyt kyllä saa, mutta muutamia vapaapäiviä viikossa kyllä. Se onneksi tykkää laitumella myös rallata ja juosta, niin tulee tehtyä muutakin kuin syötyä!
Meillä on muuten Palluran kanssa tänään vuosipäiväkin! Kaksi vuotta tulee kavioliittoa täyteen. Paljon on mahtunut kahteen vuoteen, Palluran ekat kerrat ratsastaja selässä, ekat kerrat kärryt perässä, varsa, uusi koti, toinen uusi koti... Mutta silti varmasti vielä on paljon loistohetkiä tulossa! Ihana Pallura. Vaikka välillä mietin että onkohan sillä vielä palautusoikeutta niin silti se on ihan huipputyyppi!


Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Ps. Vilkit helteisiin hevosen kanssa kannattaa napata talteen tästä!


2 kommenttia:

 1. Taas nyökyttelin tekstillesi :) vaikka oma hevonen on kaukana lauman pomosta ;) niin sekin liikkuu mielestäni hyvin laitumella, aina sinne päästettäessä tekee tarkistuskierroksen eikä pyöri ainoastaan portin puoleisessa päädyssä. Ja mielestäni tuon liikkumisen huomaa myös ratsastaessa, on ollut kivan letkeä ja vetreä heti aluksi.
  Tämä on meille eka "oikea" laidunkesä muutamaan vuoteen, eli viime kesinä laidunnus on rajoittunut muutamaan tuntiin päivässä. Ja on kyllä ihanaa viettää tällaista ns. vanhanajan hevoskesää laitumineen. Toivotaan vaan ettei ötökät ahdistele liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo ötökkäloimi hankittu ja varmaan Pallura saa sen niskaansa jahka paarman heräävät :) Toistaiseksi ollana pärjätty ilman, vaikka hyttysiä ja polttiaisia on ihan hirveästi.

   Mutta joo, tuo on ihan totta, että se hevonen on ihan eri lailla vetreä, kun sen hakee laitumelta ja vie sinne, kuin että ottaisi karsinasta ja jättäisi sinne!

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!