maanantai 17. kesäkuuta 2019

Vinkki onnistuneisiin Face-kirppiskauppoihin: OmaPosti -sovellus

Ei, tämä ei ole yhteistyöpostaus Postin kanssa. Ei, en ole Postilla töissä tai hyödy sen touhuista TALOUDELLISESTI mitenkään. Hyödyn sen touhuista ainoastaan sen verran, että se kuljettaa ostamiani ja myymiäni hyödykkeitä paikasta A paikkaan B.

Moni valittaa Postin touhuista, kuinka paketit eivät mene perille tai niissä kestää tolkuttoman kauan. Itse lähetän postipaketteja viikottain, ja kaikki ne ovat perille menneet, suurin osa yhdessä arkipäivässä, joskus harvoin menee kaksi. Muutama viikkoa takaperin ostin facekirppikseltä jotain tavaraa, ja myyjä oli laittanut puhelinnumeroni vastaanottajan tietoihin väärin. Onneksi hän oli fiksu ja lähetti lähetystunnuksen, joten olisin saanut paketin lunastettua myös sillä. Mutta mitä vielä, Posti lähetti minulle sähköpostilla saapumisilmoituksen, vaikken myyjälle edes sähköpostiani ilmoittanut!

Miten tämä sitten oli mahdollista? No siten, että käytän OmaPosti -sovellusta. Sen voi jokainen ladata ihan ilmaiseksi kännykkäänsä. Ja kas, elämä on taas paljon helpompaa!

OmaPostista näen kaikki lähettämäni paketit sekä minulle tulossa olevat. Näen siis myös, koska vastaanottaja on noutanut paketin, ja jos ei ole, ehdin vielä muistuttaa häntä, ennen kuin on myöhäistä ja paketti lähtee takaisin. Kerran olen näin tehnyt, ja silloin vastaanottaja ei ollut jostain syystä saanut saapumisilmoitusviestiä. Hän ehti vielä hakea paketin ajoissa ja loppu hyvin, kaikki hyvin!

Joskus harvoin tulee myös paketteja, joista ei tule tekstiviestiä vaan joutuu odottamaan paperista saapumisilmoitusta. Nämä paketit tulevat siis yleensä ulkomailta. OmaPostiin saa kuitenkin näistäkin sähköisen saapumisilmoituksen, eikä tarvitse odotella etanapostia!

Pari viikkoa sitten olin joutua Face-kirppishuijarin uhriksi (no, osittain kyllä jouduinkin). Myyjä väitti kivenkovaan lähettäneensä paketin viikkoa sen jälkeen, kun olin sen sisällön maksanut, mutta lähetystunnus unohtui aina kätevästi kotiin. (Niin, älykännyköiden aikanahan harvalla meistä kulkee esim. sähköposti mukana kännykässä...) Odoteltuani vielä viikon ja kyseltyäni lähetystunnuksen perään useasti laitoin myyjälle tilinumeroni kera viestin, että mikäli rahoja ei ole ylihuomiseen mennessä palautettu, teen rikosilmoituksen. No siinä vaiheessa sain jo sentään lähetystunnuksen, mutta OmaPostista toki näin, että vaikka paketille oli maksettu kuljetus netissä, sitä ei oltu vielä postiin viety. Vasta siinä vaiheessa, kun OmaPosti ilmoittaa, että lähetys on rekisteröity, se on ihan oikeasti fyysisesti jätetty Postin kuljetettavaksi. Muistutin vielä rikosilmoituksesta ja sanoin, että koko viestienvaihto on tallessa screenshotteina, ja myyjä keksi vielä jonkun selityksen ja pyysi odottamaan vielä iltapäivään, että "hän pääsee töistä lähikaupalle selvittelemään asiaa". Tosiasiassa myyjä taisi tässä vaiheessa pakata paniikissa lähetyksen postiin, sillä muutaman tunnin kuluttua näin OmaPostista, että lähetys oli tosiaan jätetty postiin.

Parin päivän päästä se tulikin, ja mitä paketissa olikaan?


No nämä "kerran jalassa olleet täysin ehjät" BOT-tallisuojat! No, kerran ne ovat voineet jalassa olla, mutta ehjäthän ne eivät todellakaan ole. Käyttökelpoiset ne ovat kyllä, joten otan tämän nyt sitten oppirahoina. Tiedän tämän myyjän huijanneen muitakin, ainakin yhteen olen ollut yhteydessä ja hänen tarinansa oli sama. Pakettia ei kuulunut ennen rikosilmoituksella uhkailua ja kun paketti vihdoin saapui perille kuukausi maksamisen jälkeen, siellä ei ollut sitä, mitä oli luvattu. Molemmat meistä ilmoitimme tästä henkilöstä kirpputorien ylläpidolle, mutta ylläpitoa ei kiinnostanut ja siellä tämä henkilö tekee "kauppaa" edelleen.

Mutta summa summarum, ellen olisi OmaPostista nähnyt, että mitään pakettia ei oltu lähetetty, myyjä varmaan edelleen väittäisi jättäneensä sen postiin. OmaPosti on siis myös hyvä työkalu silloin, kun haluaa laittaa aloitteleville kirppishuijareille luun kurkkuun! OmaPostia käyttäessä ei siis tarvitse edes pelailla lähetystunnusten kanssa, sillä kaikki paketit on sidottu käyttäjän puhelinnumeroon.

OmaPostista voit lukea lisää ja päästä alkuun sen kanssa täältä: https://oma.posti.fi/welcome/fi/

Yhteenvetona: 

- OmaPostista näet yhdellä vilkaisulla lähettämäsi sekä sinulle tulossa olevat paketit
- Näet myös, onko lähettäjä tosiaan lähettänyt paketin, ja onko vastaanottaja noutanut sen
- Ei tarvitse pelailla lähetystunnusten kanssa
- Saat paperisista saapumisilmoituksista sähköisen version nopeammin, eikä tarvitse odottaa etanapostia

Kannattaa muuten katsoa vinkit onnistuneisiin Facebook-kirppiskauppoihin täältä (klik!)

Suosittelen sovellusta siis vahvasti! Itseäni odottaa tällä hetkellä Matkahuollossa satula. Vihdoin meille on (toivottavasti) löytynyt sopiva! Satulan myyjä laittoikin satulan ihan supernopeasti matkaan, ja Matkahuolto toimittikin sen tänne päähän vuorokaudessa, mutta koska en ehtinyt sitä juuri sillä siunaaman sekunnilla hakemaan sitä, panttasi Matkahuolto sitä sitten viikonlopun yli, sillä se ei tietenkään ollut auki viikonloppuna. Postin toimittamalla satulalla olisin siis päässyt ratsastelemaan jo viikonloppuna, sillä sen toimipaikka olisi ollut joustavammin auki. Mutta aina ei voi voittaa :D Oman kokemukseni mukaan Posti on yleensä Matkahuoltoa nopeampi muutenkin.

Satulasta lisää myöhemmin tällä viikolla. Aurinkoista alkanutta juhannusviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Harmi juttu, että lähettäjä paljastuikin kaiken jälkeen huijariksi... Toivottavasti satula olisi kuitenkin teille sopiva!

  nuortaverta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mulla olis vielä lisävinkki JOS paketti Postin päässä katoaa. Paketti kannattaa valokuvata. Juuri lähetin yhden tuotteen jonka paketti jäi omapostin mukaan jumiin Postin päähän. Kun se ei pariin päivään liikkunut alkoi ostaja hermoilla. Lähettäjän tehtävä on ottaa postiin yhteyttä ja kuvailla paketin ulkonäköä ja se olisi ollut helppoa, jos olisin ymmärtänyt ottaa siitä kuvan.. No, paketti lähti kyllä liikkumaan ja vastaanottajakin haki sen nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää onkin ihan loistava vinkki, otan käyttöön :)

   Poista
 3. tuo OmaPosti- sovellus on kyllä tosi kätevä! Ollut käytössä jo melko kauan, tosi hyvä seurata paketteja ja sitten harmitella jos joku "jumittaa" jossain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykö noin usein että paketit jumittaa? Mulla on aina mennyt perille viimeistään kahden arkipäivän kuluessa :D

   Poista
 4. Kiitos vinkistä!
  Itsekin olen ollut aktiivinen niin myyjän kuin ostajan roolissa ja kyllä noita postin palveluja edelleen tarvitsen ja käytän paljon. Lähimpään oikeaan postiin on hullu matka mutta onneksi on automaatit!
  Pidän Facebook-kirppiksiä luotettavampana kuin esim toria, jossa ainakin ostoilmoitusten kanssa saa olla tarkkana. Mutta onhan tuo nyt suorastaan tyhmää ettei ylläpito puutu huijaamiseen ja tuotteen kunnon vääristelyyn! Mitä varten ne siellä edes on sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen katsellut ko. myyjän ilmoituksia nyt useammallakin kirpparilla, siellä hän vakuuttelee muistakin tuotteista, että ovat olleet vain muutamasti jalassa eli todella siistit... :/

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!