keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Kasvukipuja

Tuossa muutama viikko sitten kirjoittelinkin, kuinka Palluran laukka ei oikein pyörinyt. Sen jälkeen olen ollut ratsailla kerran, ja Stella oli silloin selkeästi haluton laukkaamaan, varsinkin vasempaan kierrokseen. Muuten se liikkui kyllä normaalisti, mutta laukkaaminen ei innostanut.
Viime vuonna tapahtui ihan sama homma loppukesästä. Stella liikkui muuten hyvin, mutta laukkaaminen ei kiinnostanut, usein nousi väärä laukka tai ristilaukka. Tunnistin siis oireet: kasvupyrähdys ja siitä johtuen kasvukipuja.

Viimeksi kun olen mitannut Stellan, sen säkä on ollut 156 senttiä ja lautaskorkeus 158 senttiä, eli Stella on vielä takakorkea. Nyt se näyttää mielestäni vielä enemmän takakorkealta, mutta en ole saanut aikaiseksi otettua mittaa mukaan tallille. Joka tapauksessa hoito näihin kasvukipuihin on ihan selvä: lepoa ratsastuksesta ainakin muutama viikko. Niinpä ollaan nyt reilu viikko vain irtohypelty, irtojuoksutettu sekä ohjasajettu.

Lisäksi huomasin myös, että olin laittanut Stellan satulaan väärän romaanin. Sen selkälihakset ovat kadonneet varsomisen myötä ja olen paikannut tilannetta Mattesin muokattavalla romaanilla, johon olen laittanut eteen täytepaloja siksi aikaa, että lihakset alkavat palailla takaisin. Mutta satulahuopaa vaihtaessani olinkin vahingossa laittanut satulaan takaisin palattoman romaanin. Muutaman kerran ehdin ratsastaa ennen kuin huomasin erheeni. Tämäkin on herkällä tammalla saattanut aiheuttaa kipua ja epämukavuutta, joten nyt annan sen olla satulatta muutaman viikon.

Irtohypytys on Stellan lempparihommaa ja se toimii siinä niin mainiosti, että pystyn hypyttämään yksin ja toinen käsi riittää vielä kuvaamiseenkin! Tässä video:
Palluran kanssa jatkamme vielä jonkin aikaa maastakäsin työskentelyä ja jonkun ajan kuluttua kokeilen taas ratsastaa. Tietysti jos epämääräiset oireet jatkuvat pidempään, on edessä klinikkareissu, mutta näillä spekseillä en ole vielä huolissani tai viemässä sitä klinikalle. Tällä hetkellä se vaatisi todella painavan syyn, sillä Aino-varsaa ei ole vielä vieroitettu enkä halua sitä suotta kuskata useamman tunnin reissulle mukaan. Viime vuonna erittäin samankaltaiset oireet menivät ohi kasvupyrähdyksen vähän tasoittuttua.
Tänään jatketaan siis ohjasajoharjoituksilla, joku päivä vähän ehkä irtojuoksuttelen taas ja katsellaan miten se Pallura pyörii, että koska sitä viitsii taas selkään kavuta.

Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

Palluraterkuin
Jenni

2 kommenttia:

  1. Voi Pallurainen sentään. Toivotaan, että kyseessä olis vaan kasvukivut :)

    VastaaPoista
  2. Kyseessä saattoi olla myös joku jumi, sillä yllättäen Pallura olikin tänään ohjasajaessa jo paljon parempi! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!