maanantai 1. heinäkuuta 2019

Arvonnan voittaja sekä paljonko Pallurointiin kului kesäkuussa rahaa?

Kesäkuu vaihtui heinäkuuksi ja aamu oli hyvä aloittaa arvonnalla! Arvonnassa oli todella mukavasti osallistujia ja lisäarpoineen kaikkineen osallistuvia arpoja oli 64. Arpaonni osui tällä kertaa tämän kommentin kirjoittanutta:

Onnea voittajalle, laitoin sinulle sähköpostia palkinnon toimittamisesta!

Sitten kesäkuun Pallurointimenoihin eli siihen, paljonko maksoi kesäkuussa olla Palluran mamma. No paljon! Idean tähän postaukseen olen varastanut hävyttömästi Muuliprojektin Kaisalta, joka listaa kuukausittain muulimenonsa. Ajattelin kuitenkin, että Kaisa ei pahastuisi, sillä hän ja monet muut voivat saada tästä vertaistukea. Ei ole nimittäin pallurointikaan halpaa!

Kesäkuun 2019 Pallurointimenot:

Tallivuokra 340 e
Kapeampi kaari sovitussatulaan 20 e
Matolääke 23,10 e
Uusi riimu 19,90 e
Kengitys 100 e
Bates Wide Dressage 783,90 e
Muokkauspalat satulaan 25 e
Baby Oil 2,50 e

Yhteensä 1314,40

Tulot: Vanhan satulan myynti 500 e

Yhteensä -814,40

Mukavasti upposi siis kesäkuussakin Palluraan rahaa, mutta kivat harrastuksethan maksaa! Uuden satulan ostaminen teki lisämenoja, joita ei onneksi joka kuukausi ole. Aloin vuoden alusta kirjaamaan exceliin kaikki Palluran menot ja nyt päätin kirjata ne kuukausittain tänne blogiinkin teidän lukijoiden iloksi. Jos joku vaikka sattuu harkitsemaan hevosen ostoa, niin saa ainakin vähemmän ruusuista kuvaa siitä, mitä se maksaa! Tämän puolivuotisen aikana Palluran menoihin on kulunut keskimäärin 758,42 euroa, eli kesäkuu oli keskimääräistä kalliimpi kuukausi. Heinäkuu näyttää onneksi paremmalta, sillä toivon mukaan ei tarvitse ostaa uutta satulaa, ja ensi viikolla ajattelin mennä Riihimäen ravien hevostarvikekirppikselle myymään Palluran ylimääräisiä varusteita, joten sieltä voi saada jotain ropoja myös tulopuolelle! Kirppiksellä myyminen on ilmaista, joten suosittelen lämpimästi kaikille lähialueen hevostelijoille kirppikselle tulemista joko myymään tai ostamaan!

Ihanaa alkanutta heinäkuuta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Ideaa saa täysin vapaasti kopioida, enkä suinkaan ole sitä itse keksinyt vaan olen nähnyt sitä harvakseltaan blogeissa aiemminkin. Tällaisilla ihan oikeilla kuitteihin perustuvilla laskelmilla on paljon enemmän arvoa, kuin sillä että "hmm, no kengitys 100e kahden kuukauden välein", kun joku kyselee esimerkiksi hötölässä hevosen menoja. Mullahan menee n 10 000e vuodessa. Kai tämä on sen arvoista :D

  VastaaPoista
 2. Ei huono saldo kun tuohon sisältyy satulakaupatkin! Minullakin on omassa kirjanpidossa eritelty hevosmenot (kategoriat tallivuokra, varusteet, hoito sekä valmennukset). Olisi mielenkiintoista avata blogiinkin, täytyy katsoa koska ehtis. Tallivuokrassa mennään ihan samoissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla (ja myös sulla) on onneksi edullinen tallivuokra niin siitä jää sitten mällättäväksi muuhun :D

   Poista
 3. Mä oon tulossa myymään myös tonne Riksuun :)

  Jäin lukemaan blogia, löysin kun aloit seuraamaan meitä instassa. Mukava blogi ja Pallura on tosi suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sää suosii huomenna meitä kirppistelijöitä :)

   Poista
 4. Minulla ei edes ole omaa hevosta ja silti excelini kertoo että reilun kolmen vuoden ajalta hevoshommiin on mennyt keskimäärin n. 960 e/kk! Toki tämä sisältää mm. ratsastusleirit kokonaisuudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Olen kohdannut voittajani ja hyvä niin :D Mutta kyllähän hyvät harrastukset maksaa! :D

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!