keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Minne se kesä katosi?

Alkukesästä näytti lupaavalta, mutta nyt näyttää siltä, että kesä tuli, näki ja lähti. En tiedä haluaisinko valittaa vai en, sillä vaikka itse kärsin helteen puutteesta suuresti, hevoset ovat selvästi tyytyväisempiä tähän keliin!

Hevoset ovat kaikista tyytyväisimmillään, tai ainakin Pallura on, silloin kun on pilvinen keli, mutta ei sada, ainakaan kaatamalla. Silloin saa ulkoilla nakupellenä eikä ötökät kiusaa! Auringon tullessa esiin ilmestyvät myös paarmat.

Sade- ja kuivatusloimille on kyllä ollut käyttöä ainakin meillä, kun vettä on tullut kuin Esterin takapuolesta pari päivää putkeen. Nyt kun ei enää asuta maneesitallilla, olen saanut taas maistaa sateessa ratsastamistakin!

Tyhmänä olen muuten jättänyt Palluran pari vuoritonta sadeloimea pesemättä, kun ajattelin, että pesen ne sitten, kun tulee seuraavat helteet. No mitäs jos niitä ei enää tulekaan??

Eilen oltiin Riksun raviradalla kaverini Elinan kanssa hevostarvikekirppiksellä myymässä ja jessus että oli kylmä! Toppatakit päällä oltiin, eikä ollut yhtään liikaa päällä. Siis heinäkuussa!

Sain muuten myytyä kaksi satulahuopaa ja riimun. Ja ostin satulahuovan, jalustimet, riimun, loimeen etuosan leventäjän, kauhukahvan satulaan ja kuolaimet. Eli lopputuloksena lähdin kotiin enemmän tavaraa matkassa kuin mitä minulla oli tullessa. Olisihan se pitänyt arvata!
Meidän mustat suitset eivät ole vieläkään saapuneet, joten näillä ruskeilla mennään edelleen. Toki verkkokaupassa lukikin, että koska suitset ovat tilaustuote, niiden toimitusaika saattaa olla jopa kolme viikkoa. Mutta nytkaikkimulleheti!

Sateista ja viileästä kelistä huolimatta hyvää loppuviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. Minua ei haittaa, että on viileämpää, koska ainakin meilläpäin lämmintä säätä ehti kestää pari kuukautta! Se on enemmän kuin useimpina kesinä. Ja uskon, että lämmin palaa vielä, toivottavasti sopivasti toisen sadon heinän korjuun kannalta.

  Nämä sadehommat taitavat olla aika paikallisia, kun meilläpäin ei ole liikaa satanutkaan. Päiväsaikaan ei ole satanut niin paljon, että olisi loimittaa pitänyt, ja vain kahdeksi yöksi olen laittanut loimen Ruusalle. Albert on joutunut olemaan nakuna, koska en löytänyt toista kesäsadeloimeani mistään. Karaistuupahan vähän (nämä pääsevät halutessaan kyllä pihattoon, ja Albert onkin siellä itseään kuivatellut piehtaroimalla turpeessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihattohan nyt oikeastaan poistaakin loimituksen tarpeen, kun pääsee halutessaan säänsuojaan :) Meillä on satanut kyllä oikein kunnolla nyt, tänään on eka poutapäivä vähään aikaan. Pallura on lisäksi sen verran hoikassa kunnossa, ettei ole lämmittävää rasvakerrostakaan :D

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!