tiistai 23. huhtikuuta 2019

Talliniksi: Edulliset ruokinta-astiat

Huom! Tämä ei ole maksettu mainos, vaan vinkki köyhältä hevosenomistajalta toiselle!

Yksi päivä Tokmannilla asioidessani siellä tuli vastaan iloisen värisiä pehmeitä muoviämpäreitä. Kokokin oli juuri sopiva: täydellisiä hevosen ruoka-astioita!Hintakin oli kohdallaan, ja paljon hevostarvikeliikkeiden myymien ruokinta-astioiden hintaa halvempi: Tokmannilla köyhtyy 27 litran pehmoämpäristä 4,99 euroa ja pienemmästä, 15 litran ämpäristä 3,99 euroa.

Pehmoämpäreiden materiaali on polypropeeni, joka on yleisesti elintarvikepakkauksissakin käytettyä. Polypropeiinin voi myös kierrättää, jahka hevonen on palastellut tämän ruoka-astian. (Ensin kannattaa kuitenkin vielä ainakin kerran elvyttää se käyttökuntoon tällä Pallurablogin niksillä KLIK!).
Itse kotiutin näitä kolme, yhden ison ja kaksi pienempää. Tarvettahan ei olisi ollut kuin yhdelle, mutta koska sisäinen hamsterini alkoi pelätä, että näitä ei ole enää myöhemmin saatavilla, ostin varastoon kaksi lisää.

Värit ovat kyllä kerrassaan herkulliset!
Pehmoämpäreitä on saatavilla myös  Tokmannin verkkokaupasta, ja sieltä voi kätevästi tarkistaa saatavuuden lähi-Tokmannilla:

27 litraa: https://www.tokmanni.fi/muoviampari-27-l-varilajitelma-8718158095930
15 litraa: https://www.tokmanni.fi/muoviampari-15-l-eri-vareja-8719202570694

Värikästä alkanutta viikkoa kaikille!

Ps. Muita hyviksi havaittuja talliniksejä:

5 kommenttia:

 1. Siis nuohan ovat ihan samoja ämpäreitä, joita myydään hevostarvikeliikkeissä moninkertaiseen hintaan! Kiitos vinkistä, minun pitäisikin juuri hommata tuollainen, kun Ruusan edellinen ruoka-astia halkesi melkein pohjasta eli sitä ei elvytetä enää edes tuolla linkkaamallasi (erittäin hyvällä) niksillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tänään ihan piruuttani katsoin niin tuo isompi maksaa Hankkijalla 14,90 ja pienempi 7,50! Todellakin lähes tuplahinta.

   Poista
  2. Mä itseasiassa huomasin tän saman hinnottelun tällä viikolla. Olin ostamassa isoa pesusientä, että saisi hevosen pestyä. Katselin Puuilosta ensin heppaosastolta ja totesin, että käympäs vielä autopuolella. Ja kappas kappas, siellähän se oli halvempi. Täysin samankokoinen sieni ja puolet halvempana. Vähän tuli naurettua, että hevoskamoilla koitetaan tosissaan rahastaa. :'D

   Poista
  3. Joo, mä olen käyttänyt monen monituista vuotta ihan ihmisten pesusientä hevosen pesuun, johtuen juurikin hinnoittelusta :D Samoin rehut ovat semmoinen, mitä kannattaa katsoa toisinaan myös lehmäpuolelta. Esim. Racingin ADE-vitamiinirae on sellainen, joka on ihan samaa tavaraa hevosille purkissa ja lehmille säkissä (pitoisuudet ym. ihan samat ja sanoipa Hankkijan myyjäkin, että samalta tuotantolinjalta ne tulevat). Hevoselle saat 3 kg samaan hintaan kuin lehmille 25 kg :D

   Poista
 2. Pakkausmuovin kierrätyspisteisiin saa viedä vain pakkausmuovia. Ei muovituotteita, kuten muoviämpäreitä. Lakisääteisen tuottajavastuun mukaisesti pakkauksen tuottaja on velvollinen huolehtimaan pakkaustensa jätehuollosta. Tuottajavastuu koskee vain muovipakkauksia, joita on käytetty myytävän tuotteen pakkaamiseen. Muut muovituotteet kuuluvat kunnan jätehuollon vastuulle.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!