perjantai 5. kesäkuuta 2020

Hevoset ovat vihdoin kotona!

Ihan kauhen kauan on kulunut edellisestä postauksesta, pahoitteluni siitä. Se johtuu vain siitä, että olen kovalla kiireellä laittanut tallia kuntoon, eikä aikaa blogille ole ollut. Yritän nyt tehdä korjausliikkeen, kun hevoset ovat vihdoin kotona!

Eka viikko on vierähtänyt nopeasti! Pallura ja Mini-Me siis muuttivat lauantaina 30.5. ja edellisenä iltana vielä 23.30 maalasin tallia niille kuntoon. Sitten oli jo pakko lopettaa, kun ei enää nähnyt maalata.

Mini-Me tuotiin uuteen kotiin lauantaina ensimmäisenä, ja se jäi kahden hoitotädin kanssa odottamaan Palluraa. Koska muuttomatka ei ollut pitkä, en halunnut ottaa sitä riskiä, että Pallura potkisi Mini-Metä traikussa, vaan päätin, että muutamme ne erikseen. Mini-Me on onneksi hyvin lunki tyyppi, ja se oli melko coolisti odottanut Palluraa, mutta oli toki helpottunut sen saapuessa.
Palluran saavuttua laitoimme ne niiden uuteen tarhaan. Niillä on mielestäni ihan hyvänkokoinen metsätarha, jossa on myös pieni hiekkaosuus jossa voi juosta. Vihreää löytyy jonkin verran nyhdettäväksi, mutta lisäksi saavat sitten kuivaheinää.

Kyllä ne alkuun rallittivatkin! Mini-Me oli selvästi innoissaan, kun Pallura suostui vihdoin leikkimään sen kanssa! Pallura ei edellisessä kodissa oikein kunnolla lämminnyt Mini-Me:lle, vaan lähinnä sieti sitä. Sen vuoksi teinkin isomman tarhan kylkeen myös toisen pienemmän, johon voin laittaa Mini-Me:n, jos ne eivät tulisi toimeen. Mutta nyt on Pallura hyväksynyt Mini-Me:n ihan täysin (kun ei muitakaan kavereita toistaiseksi ole :D) eikä tarvitse pohtia eri tarhoihin laittamista.

Yöt hevoset ovat vielä ainakin toistaiseksi tallissa, vaikka kelien puolesta voisikin ehkä olla jo ulkona. Haluan kuitenkin, että niillä on mahdollisuus levätä kunnolla, kun eivät vielä ole ihan sataprosenttisesti kotiutuneet kuitenkaan.

Tallissa on toistaiseksi karsinat vain Palluralle ja Mini-Me:lle, mutta olisi tarkoitus tehdä vielä muutama lisää. Alkuun tehtiin kuitenkin vain nämä, että saatiin hevoset mahdollisimman pian turvallisesti kotiin.

Mini-Me oli uskaltanut nukkua heti ekana yönä makuultaan tallissa, Pallura vasta kolmantena yönä. Minua oli vähän mietityttänyt Mini-Me:n nukkuminen tarhassa, kun en tiennyt, että antaako Pallura sen nukkua. Mini-Me on kuitenkin vielä niin pieni, että tarvitsee makuultaan tapahtuvia päiväunia. Mutta sitten eilen minua odotti tarhassa tällainen näky:

Pallura ei pelkästään anna Mini-Me:n nukkua, vaan jopa vahtii sen unta! Tuo pieni mytty maassa on siis päikkäreitä vetävä Mini-Me. Palluran en ole nähnyt vielä nukkuvan ulkona makuultaan, ja se varmasti tekeekin niin vasta sitten, kun kokee sen olevan 100 % turvallista. Nämä myös nukkuvat aina tuossa portilla, ilmeisesti kokevat sen turvalliseksi paikaksi.
Mini-Mekin alkaa pikku hiljaa muistuttaa enemmän ja enemmän oikeaa ponia alpakan sijaan, vaikka sillä vielä pörrökarva onkin!

Minulla myös projektia riittää, sillä vaikka hevoset muuttivat jo kotiin, talli ei ole vielä valmis, puhumattakaan varustehuoneesta ym. tiloista. Lisäksi meillä alettiin tällä viikolla myös kentän kaivuutyöt.

Niinpä lähdenkin tästä varustehuonetta maalaamaan, se on hyvää sadepäivän puuhaa!


15 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun hepat pääsivät luoksesi. Uutta blogipostausta olenkin odotellut!:D Oi, kuinka söpöä kun Pallura vahtii torkkuvaa Mini-Metä. -Julia (en saa muita kommentointi vaihtoehtoehtoja toimimaan ja anonyymi on ainut :/)

  ps. Aivan ihanat karsinat!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Moni muukin on valitellut bloggerin kommentointia viime aikoina :/

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja kiva kun hepat pääsi kotiin♥ Noista kuvista näkee että viihtyvät niin hyvin uudessa kodissa, iloista menoa on kiva katsella! Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Millainen lantalaratkaisu teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan perinteisellä vaihtolava + pressu -systeemillä mennään :D Lannan vastaanottosopimus minulla on läheisen maanparannusaineita tuottavan yhtiön kanssa. Haluaisin joskus kyllä ihan betonipohjaisen, muuratun lantalan, koska sellainen olisi paljon vaihtolavaa siistimpi, mutta tämä menee kategoriaan sitten joskus, kun on aikaa ja rahaa :D

   Poista
 4. Paljon onnea uuteen kotiin! Talli ja tarha näyttävät ihanilta ja on varmasti mukavaa, kun hevoset ovat ihan siinä lähellä. Unelmaelämää! :)

  Itsekin haaveilen välillä siitä, että olisi pari hevosta omassa pihassa, mutta heinäallergia on siitä kyllä toista mieltä. Jo teini-iässä tuli opittua rankimman kautta, etten vaan kestä heinäpölyä sellaisina määrinä kuin omassa tallissa sitä pitäisi sietää. Täysihoitotalli on näillä näkymin minulle ainoa vaihtoehto ja toki on oltava kiitollinen siitä, että elimistöni sietää kuitenkin sen verran heinäpölyä!

  Allergiaan parannusta odotellessa onkin mukava lukea toisten kotitallielämästä, joten toivottavasti ehdit päivittää jatkossakin tilan kuulumisia, vaikka siellä varmasti riittää tekemistä aamusta iltaan. :)

  Aurinkoista kesää ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! :)

   Minulla on muuten myös heinäallergia! Tosin varmastikin sinun allergiaasi lievempi, sillä kykenen kyllä käsittelemään heinää, allergialääkkeiden kanssa enemmänkin. Lähinnä allergia oireilee enää keväisin, kun kuivaheinä alkaa olemaan vähän pölyisempää. Muistelisin kyllä, että allergiani olisi joskus ollut pahempikin, mutta olen varmaan jonkin verran siedättynyt vuosien myötä. Mutta luulen, että pahaan allergiaan ei varmaan siedättyminenkään auta! Onneksi kuitenkin voit harrastaa hevosia täysihoitotallilla :) Se on oikein hyvä vaihtoehto sekin, varsinkin kun löytää hyvän täysihoitotallin!

   Poista
 5. ONNEA ONNEA! Ihan mahtavan näköiset puitteet siellä! :)
  aiotko hommata lisää omia hevosia vai onko tarkoitus ottaa vuokralaisia? Kun mainitsit että teet vielä lisää karsinoita. T. Hanna =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna <3! Itse asiassa juu, toivon löytäväni tuohon jonkun järkevän vuokralaisen tai kaksi :D Kolmen tai neljän hevosen kanssa elämä on huomattavasti helpompaa kuin kahden, mutta oma hevosmääräni on kyllä toistaiseksi täynnä, joten siksi vuokralainen :)

   Poista
 6. Ihanaa, onnea uuteen kotiin teille kaikille! :) Talli on niiin ihanan raikas noiden mintunvihreiden karsinan reunusten kanssa! <3 Ihan mieletöntä ja varmasti on ollut työmaata viime aikoina. Ihana että ehdit päivittelemään tännekin, instasta olen kyllä ahkerasti seuraillut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika :) Yritän parantaa tapani tämän blogin suhteen ja ehtiä päivittää tännekin enemmän :D

   Poista
 7. Pakko kysellä, että harkitsitko jonkinlaista pihattoratkaisua vai oliko karsinat selkeä valinta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karsinat olivat selkeä valinta, sillä ne olivat jo valmiina olemassa, vaikka tallia vähän järjesteltiinkin uudelleen, ja karsinoita jouduttiin muokkaamaan, jotta saatiin eläinsuojelulain vaatimat pinta-ala- ym. vaatimukset täyttymään :) Periaatteessa tykkään pihatoista kyllä, ja HYVÄ pihatto on hevoselle usein se paras ratkaisu, mutta harvassa on ne hyvät pihatot, valitettavasti :) Sellaisen rakentaminen olisi myös tullut kalliiksi, kun mitään siihen käyttöön soveltuvaa rakennusta ei pihassa ollut vielä valmiina. Mutta ehkä mahdollisesti jossain vaiheessa voisi miettiä jotain pihattojuttua :)

   Poista
  2. Joo, melkoista tuuria vaaditaan, että löytyy valmiiksi sellainen tila, josta on helppo muokata kunnollinen pihatto vesineen ja varustehuoneineen. Mutta on se mahtavaa sitten kun sellainen kunnollinen on :)
   Oppii itsekin paljon, kun pääsee seuraamaan mitä tekevät, kun saavat itse valita. Mm. eipä tee mieli teljetä polleja päiviksi laitumelle, kun huomaa miten itse valitessaan kiitävät sisälle ötököiltä ja paahteelta suojaan ja illalla painellevat onnellisina laitumelle :D

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!