maanantai 1. huhtikuuta 2019

Mitä kuuluu sairastuvalle?

Tilanne sairastuvalla on oikeastaan aika lailla sama kuin pari viikkoa sitten. Eli jalat eivät ole parantuneet parin viikon kävelykuurilla juuri lainkaan. Luuliikajalka on edelleen lämmin ja siinä on pientä turvotusta, ja takajalassa on edelleen jännetupit täyttyneet. Tosin täytyy sanoa, että Pallura ei ole ollut ihan levossa vaan se on tarhannut ihan normaalisti.


Mutta koska tilanne ei ole parantunut, minua arveluttaa. Ei jalkaa, ei hevosta. Niinpä varasin klinikka-ajan Teivoon tämän viikon perjantaiksi. Vaikka tuo luuliikajalka (tai se, mitä luuliiaksi ainakin luullaan) ei ole mitenkään dramaattisen turvonnut, se on kuitenkin edelleen lämmin ja pattikohta lämpenee liikunnasta. Haluan, että katsotaan, mitä se jalka pitää sisällään, sekä saada eläinlääkäriltä ohjeet jatkosta.

Totisesti toivon, että kyseessä kuitenkin on luuliika, sillä sen toipumisennuste on hyvä ja siitä jää todennäköisesti vain kosmeettinen haitta. Muut vaihtoehdot (niveltulehdus, jännevamma) eivät kuulosta yhtään kivoilta :I

Klinikalle  saimme ajan perjantaiaamuksi kello 8.30. Teivoon ajaa tallilta reilun tunnin, eli saamme lähteä matkaan viimeistään aamuseitsemältä. Luulen, että rutiineja rakastava Pallura ilahtuu todella siitä, että tarhan sijaan se saakin syödä aamuheinät traikussa...

Palluraparka on joutunut kärsimään tässä nyt pari viikkoa kamalasta jalkojen kylmäyksestä. Meillä on käytössä W-Ice Wrapit eli pakastettavat kylmäsuojat. Pallura vihaa niitä ihan toden teolla! Se vihaa kaikkia suojia, joten kylmäyssuojat, jotka ovat isot ja kankeat, eivät todellakaan ole sen mieleen. Olen yrittänyt lepytellä sitä antamalla sen nuolla Likitiä aina kylmäyksen ajan. Se toimii! Mikä onkaan parempi keino motivoida ja lepytellä niin ihmis- kuin hevoslapsia kuin sokeri??


Peukut pystyyn Palluralle!
Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä Palluralle! Onneksi saitte klinikalle ajan :) toivotaan, ettei jalassa ole mitään luuliikaa vakavampaa, ja pääsette taas pian tositoimiin!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!