sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Massankasvatuskuurilla: Mitä Pallura syö?

Tuossa aikaisemmin kirjoittelinkin, kuinka Pallura on laihtunut laitumella, kun jätin siltä väkirehut pois siinä luulossa, että se alkaisi vihreälle päästessään paisua kuin pullataikina. Väärässä olin, ja parin viikon kuluttua havahduin siihen, että Pallura oli hoikistunut melko lailla.

Nyt Pallura on saanut taas pari viikkoa väkirehuja ja on pyöristynyt ihan mukavasti! Läskiä se ei tarvitse enää enempää, mutta lihaksia se tarvitsisi, ja paljon. Vaikka niitä ei saakaan pussista, vaan ne tulevat liikunnan myötä, ei niitä lihaksia tule, jollei ole mistä niitä rakentaa. Niinpä Pallura saa edelleen syödä proteiinipitoista väkirehuannostaan.



Mitä Pallura sitten syö? Tällä hetkellä sen ruokinta koostuu vapaan laidunruohon ja kuivaheinän lisäksi seuraavista:

0,5 litraa Greenlinea
2 dl rouhittua hampunsiementä
3 dl Rypsi-Kronoa
15-30 ml Pan-suola
1 dl Racing Mineral Plus
sinkki

Hampunsiementä Pallura syö, koska siinä on hyvä aminohappokoostumus hevosta ajatellen ja se sisältää tärkeitä omega-rasvahappoja. Hampusta Pallura saa proteiinia, mutta se myös vaikuttaa positiivisesti sen karvan, kavioiden ja jouhien kuntoon.

Rypsi-Kronon funktiona on toimia varsinaisena proteiinilisänä, mutta valitettavasti Pallura ei tykkää sen mausta. Sen vuoksi se saa myös Greenlinea, josta Pallura tykkää kuin hullu puurosta ja joka peittää mukavasti Rypsi-Kronon maun. Greenlinehan on sinimailasta, joka on myös kohtuullisen proteiinipitoista, vaikkakin häviää kyllä rypsille Greenlinen proteiinipitoisuuden ollessa 14 % luokkaa ja rypsin erästä vaihdellen 35-40 %.
 Greenline.

Rypsi-Krono.

Kesällä Pallura saa Pan-suolaa joka päivä (Pan-versiota siksi, että se sisältää natriumkloridia, kaliumkloridia ja magnesiumsulfaattia - siis samoja aineita, mitä elektrolyyttivalmisteet). Suolan määrä vaihtelee sen mukaan, paljonko Pallura on hikoillut. Sinkki menee kuuriluonteisesti eli sitä en syötä koko ajan.

Koska laidunruohosta ei luonnollisestikaan ole analyysia, nyt mennään ruokinnassa pitkältä sen perusteella, miltä Pallura näyttää. Nyt se on hyvässä lihavuuskunnossa ja karva kiiltää. Jos se alkaa lihoa tai laihtua, muutetaan taas jotain.

 Ratsailla kuvassa pikkusiskoni.

Nyt ei sitten muuta kuin monipuolista liikuntaa sekä sopivassa suhteessa myös lepoa, niin saadaan Pallurasta kunnon muskelimimmi!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!