tiistai 4. toukokuuta 2021

Mini-Men ensimmäinen vuosi meillä

Huhtikuun viimeisenä sunnuntaina tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun saimme Palluran kanssa Mini-Men meille. Mini-Mestä on kyllä kuoritunut niin mainio poni kaikin puolin!

Muistellaanpa vähän Mini-Men ensimmäistä vuotta meillä:


Mini-Me muutti "meille" 26.4.2020. Se muutti aluksi Palluran kaveriksi täysihoitotallille, jossa Pallura asui silloin. Ne saivat kuukauden verran tutustua toisiinsa siellä. Aluksi vaikutti siltä, ettei Pallura kauheasti välittänyt ponista, mutta kun ne muuttivat kotiin, Mini-Mestä tuli Palluralle korvaamaton ystävä, koska se oli alkuun sen ainoa ystävä.


Touko-kesäkuun vaihteessa Pallura ja Mini-Me muuttivat vihdoin kotiin! Talliin oltiin saatu remontoitua niille kaksi karsinaa ja niille oli aidattu iso, osin hiekkapohjainen ja osin metsäpohjainen tarha, jonka päädyssä oli vielä pieni laidunlohko.

Ekat pari kuukautta meni hevosten tyystin lomaillessa kun minä laittelin paikkoja kuntoon, eikä ollut oikein aikaa tehdä niiden kanssa juuri mitään.

Mini-Me nautti päikkäreistä pitkällään, Pallura oli aina vahdissa. Otin ne aina yöksi sisään, sillä Pallura sai aina illan tullen hirveän slaagin, jos ne eivät päässeet talliin. Sen verran se oli vielä järkyttynyt maisemanvaihdoksesta.

Kesäkuun lopulla meille muutti kolmaskin hevonen, jolloin Mini-Me joutui muuttamaan sen reilun yhdeksän neliön karsinasta pienempään, reilun seitsemän neliön karsinaan. Aluksi Mini-Me oli hyvin tuohtunut, mutta tottui onneksi nopeasti tilanteeseen.


Kesän tytöt viettivätkin enimmäkseen laiduntaen ja lomaillen, mutta kun saatiin kenttä valmiiksi, Mini-Mekin pääsi vihdoin töihin. Siis irtojuoksemaan.


Irtojuoksutuksen myötä Mini-Me alkoi saamaan palkkaria, josta tuli sen suuri herkku. Nykyään se saa herkkujuoman joka ilta, ja ilmestyy aina illalla karsinan reunalle odottamaan sitä.

Mini-Me on kyllä kaikin puolin niin mainio poni, etten tiedä, miten olen pärjännyt ilman omaa ponia tähän asti! Vaikka en sillä koskaan kykene ratsastamaan ja voi olla, ettei ajaminenkaan ole minun juttuni, saan Mini-Mestä silti ihan hirveästi iloa.

Talvella Mini-Metä tuli irtojuoksutettua pohjien vuoksi vähän vähemmän, ja sen päätyö olikin lähinnä olla ihana. Mutta nyt kun kenttä on kesäkunnossa, on alettu taas "treenaamaan" eli irtojuoksemaan ja poni on päässyt myös irtohyppäämään. Kesän aikana olisi tarkoitus myös alkaa ohjasajamaan!

Syksyllä olisi tarkoitus osallistua Mini-Men kanssa Laatuponikilpailuun, mutta saa nyt nähdä, kuinka käy. Onhan se nyt toisaalta ihan selvä laatuponi ilman kilpailuakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!