lauantai 1. syyskuuta 2018

Talliniksi: loimien nimeäminen

Syyskuu on saapunut ja pian alkaa myös loimituskausi (eli ne iänikuiset syyssateet). En varmaankaan ole ainoa, jonka täytyy nimetä loimensa, jotteivat ne mene sekaisin muiden loimien kanssa. Stellan kotitallilla Jaatallilla on tällä hetkellä 29 hevosta ja ponia, joten kohta loimikauden alkaessa loimia on jos jonkinmoista kuivumassa.

Olen kokenut näppäriksi ne muoviset avaimenperät, joihin voi kirjoittaa hevosen nimen ja laittaa roikkumaan soljesta. Mutta ne ovat niin rumia! Niinpä päätin tehdä omat avaimenperät! Ensin kirjoitin tietokoneella monen monta "Stella"a peräkkäin vanhan roosan väriselle taustalle. Leikkasin ne irti ja asettelin yksitellen laminointikalvon väliin. Sitten laminoin koko höskän.


Sitten leikkasin nämä irti siten, että jokaisen tekstin perään jäi vielä muovinen osa, johon sain tehtyä ihan tavallisella rei'ittimellä reiän. Tästä reiästä pujotin avaimenperän renkaan. Pyöristin kulmat, jotteivat ne tökkää mihinkään ja pahimmassa tapauksessa rei'itä loimia.

Loimen nimilappu

Nimilapun voi kiinnittää loimen solkeen renkaasta, näin sen saa myös irti ja voi käyttää uudelleen. Avaimenperän renkaat olen tilannut eBaystä, mutta kun ne loppuivat, havaitsin, että nimilapun voi vallan hyvin kiinnittää loimeen myös nippusiteellä!

Nämä nimilaput ovat kestäviä, itselläni on muutama vahingossa käynyt jopa loimen kanssa vahingossa pesukoneessa ja tullut ehjänä takaisin. Näppärää, kestävää ja edullista!


Me asutaan ekaa kertaa elämässämme Palluran kanssa maneesitallilla, mikä tekee tulevasta syksystä onneksi paljon siedettävämmän. Silti on ihana piristää talliarkea ihanilla värikkäillä loimilla :)

Palluraterkuin
Jenni

2 kommenttia:

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!