keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Mini-Me on täällä!

Muutama viikko sitten ostin Palluralle kaveriksi shetlanninponitammavarsan. Ostin sen näkemättä sitä livenä, pelkkien kuvien perusteella, mikä tuntui hullulta. Aikataulu ei kuitenkaan antanut periksi Jyväskylän retkelle. Mutta kuvia kun katsoi, niin tämähän oli ihan just sitä mitä etsittiin, pieni musta tamma!

Lauantaina, kaiken muuttotohinani keskellä, poni saapui Palluran tämänhetkiselle tallille! Myyjä toi sen, ja ponilla oli äiti matkustuskaverina. Poni on siis vuoden ikäinen ja jo vieroitettu, mutta matka olisi ollut noin pienelle kovin rankka yksin.

Poni on kovin pieni ja karvainen! Se on myös käsittämättömän rohkea ja reipas, tuli kuljetustrailerista ulos ihan muina naisina ja tyynesti tarkkaili uutta ympäristöä.

Ponin virallinen nimi on Nanna's Violet ja sitä oli kutsuttu Lilaksi, mutta nyt kun ollaan muutama päivä tutustuttu, olen todennut sen muistuttavan hyvin paljon Palluraa ulkonäöltään ja maneereiltaan muutenkin. Poni on ehkä hivenen pienemmällä temperamentilla varustettu kuin Pallura, mutta luonnetta löytyy kyllä siltäkin! Mutta koska se vaikuttaa olevan vähän pienempi versio Pallurasta, olen alkanut kutsua sitä Mini-Meksi! Jotkut ehkä muistavatkin Austin Powers -elokuvien pahiksen Dr. Evilin, jolla oli pieni klooni, Mini-Me.

Mini-Me muutti vielä siis Palluran nykyiselle kotitallille, jossa ne saavat rauhassa tutustua muutaman viikon, ja muuttavat sitten yhdessä uuteen kotiin, jahka se on saatu niille valmiiksi. Se ei ole edistynyt nyt viime päivinä lainkaan, kun olen vain tehnyt muuttohommia. Mutta tänä viikonloppuna olisi taas tarkoitus jatkaa urakkaa!

Mini-Me on tarhannut nyt alkuun yksin Palluran tarhaa vastapäätä, mutta se olisi pian tarkoitus laittaa Palluran kanssa samaan tarhaan. Toistaiseksi ne ovat haistelleet ja Pallura tuntuu suhtautuvan varsaan ihan hyvin. Mini-Me toki tekee muiden hevosten edessä koko ajan alistuvaa elettä: se aukoo suutaan, mikä kertoo alistumisesta ja hyväksynnän tarpeesta.
Palluralla on vielä joitain talvikarvan rippeitä jäljellä, mutta Mini-Mehen verrattuna se näyttää niin silkinsileältä! Mini-Me on kovin pörröinen, koska sillä on vielä talvi- ja varsakarvaa runsaasti, vaikka ne ovatkin nyt alkaneet tippua. Saa nähdä, kuinka pieni poni sieltä kaiken karvan alta paljastuukaan!
Vaikka Mini-Men pääasiallinen elämäntehtävä on olla Palluran ystävä (tärkeämpää tehtävää ei voisi ollakaan!) enkä kokoni puolesta TODELLAKAAN tule ikinä ratsastamaan sillä, on siitä silti tarkoitus tulla ihan käyttöponi. Jossain vaiheessa opetan sen ajolle ja siihen saakka se voi käydä talutusretkillä ja harrastaa vaikkapa irtohyppelyä. Ja kuka tietää, ehkäpä joku sillä vielä muutaman vuoden kuluttua ratsastaakin.

Tallin remppahommat jatkuvat siis edelleen, tänään pitäisi myös tulla tontille kuorma aitatolppia sun muuta tuiki tarpeellista. Päivittelen tänne bloginkin puolelle aina ehtiessäni, hieman reaaliaikaisemmin meitä voi seurata Instagramissa @pallurablogi sekä facebookissa/pallurablogi. Koronajutuista huolimatta hauskaa tulevaa vappua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Oletko myöhemmin hankkimassa enemmän hevosia? Lähinnä ajattelen sitä, että kaksi hevosta melkein on haasteellisin vaihtoehto varsinkin, jos jompikumpi (tai molemmat) tulee läheisriippuvaiseksi, mikä pienessä paikassa on hyvinkin mahdollista. Ratsastukset, maastoilut jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huolenpidosta, tätä asiaa on kyllä mietitty :) Niin kuin montaa muutakin asiaa, on ihanaa kun ihmiset neuvovat sillä mentaliteetillä että olen lähtenyt soitellen sotaan miettimättä lainkaan mitään talliin tai sen asukkaisiin liittyviä asioita :D Minun hevosmääräni on tällä haavaa täynnä, en ole oikein ikinä ymmärtänyt sitä, että eläimiä pitää keräillä vain, koska siihen on mahdollisuus. Itse haluan, että ehdin ja jaksan nauttia jokaisesta lemmikistäni, niiden kanssa vietetty aika on minulle todella tärkeää. Jossain vaiheessa ehkä hankin lisää hevosia, Pallurasta ainakin haluaisin vielä joskus varsan, joka jää itselleni, mutta sen aika ei ole vielä. Tämähän ei kuitenkaan tarkoita, etteikö talliini tulisi muita hevosia, kuin nämä kaksi :)

   Poista
 2. Pakko kommentoida että blogistasi ei ole yhtään välittynyt aiemmin tällainen herkkähipiäisyys joka vastauksesta Anulle välittyi. Olen nähnyt sinut järkevänä ja positiivisena bloggaajana. Ehkä näit tuossa Anun kommentissa jotain mitä muut ei, sillä en usko sen olleen yhtään pahalla tai besserwisser-asenteella kirjoitettu! Nimim. Positiivisempi hevosala ja silleen... En tiedä mikä tuossa erityisesti pahoitti mielesi mutta tottahan se on että kolme on helpompi kombo ja jos itse olisin ottamassa hevosta kotiin, arvostaisin ihan liikutusseuraa silloin tällöin. Ehkä lähistöllä onkin muita hevosia? Ei nämä kaikki kommentit ole aina arvosteluksi tarkoitettu. Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!