tiistai 7. huhtikuuta 2020

Tallin varustelu on alkanut!

No, ihan totta puhuen se on alkanut jo vuosi sitten, silloin kun olen alkanut etsiä omaa paikkaa. Olen ostanut jemmaan kaikenlaista kivaa mitä on vastaan tullut. (Niitä värikkäitä satulatelineitä, kuppeja ja kippoja pääset ihailemaan täältä (klik!) Mutta nyt se konkretisoituu ihan todella: pääsen jo pääsiäisenä aloittelemaan remonttia uuteen talliin! Niinpä olen pistänyt tilaten kaikkea tarpeellista. Koronatilanteen vuoksi suosin tällä hetkellä eniten nettishoppailua, mutta olen käynyt myös Hankkijalla, ja Puuiloon on myös pakko tehdä reissu tässä lähiaikoina.Minut tunteville tai blogia pidempään seuranneille ei varmaankana tule yllätyksenä, että haluan myös tallissa kaiken olevan ällösöpöä ja värikästä! Parhaani mukaan olen koittanut etsiä värikkäitä tallitarvikkeita. Clas Ohlsonilta tilasin tämän vaaleanpunaisen kahvinkeittimen, ja sen lisäksi mukaan tarttui myös vaaleanvihreä ämpäri. Kellon olin jo kokonaan unohtanut, kunnes löysin sen kaapin perältä. Olin ostanut sen Lidlistä jo aikaisemmin tallia varten.

Mielestäni tallissa on ehdottomasti oltava kahvinkeitin, jotta voi keittää halutessaan kahvit kengittäjälle, eläinlääkärille, tallillakävijöille tai vaikka itselleen. Valitsin tämän Clasun keittimen kyllä ihan puhtaasti sen värin takia, toivotaan että on hyvä! (EDIT: ei ole...)

Tein myös tilauksen Viron Viron Agroshopiin. Haluaisin suosia suomalaista, varsinkin tässä koronatilanteessa, mutta Agroshopista tilaamalla säästin pelkistä eristimistä 182,50 euroa verrattuna halvimpiin, jotka löysin Suomesta. Nämä ovat sen verran isoja rahoja, ett päädyin tilaamaan Virosta. Säästetyillä rahoilla voi sitten ostaa Suomesta jotain, vaikkapa niitä talikoita ja kottikärryjä.

Eristimiä tilasin 1500 kappaletta, eivät lopu heti ainakaan kesken. 1500 kappaletta maksoi Virossa 116 euroa, Suomessa 298,50 euroa.

Tämä oli myös ihan must juttu! Eli ruuvinvääntimeen kärki, jolla saa eristimet väännettyä tolppiin.

 Sähkölankaa tilasin myös. Tämä oli kyllä ihan ekstrahalpaa lankaa, 2-pack maksoi 18,55. Mutta halvan hinnan myötä tällä on myös korkea ohm-luku, 11 ohmia/metri. Mitä matalampi ohm-luku on, sitä paremmin lanka johtaa sähköä. Luku 11 on jo korkea, mutta tämä menee kyllä pienempiin aitauksiin. Pidempiin kannattaa sitten jo suosia lankaa, jonka ohm-luku on lähellä nollaa.
Harmikseni suolakivitelineitä en ole löytänyt mistään söpöissä väreissä! Niinpä tyydyin ostamaan halvat, 2,10 euroa kappale.

Limenvihreitä portinkahvoja tilasin myös! Kahvat maksoivat 1,35 euroa kappaleelta.

Hankkijalla oli myös tarjouksessa portinkahvoja, pinkkejä ja keltaisia. Kävin ostamassa muutaman pinkin kahvan lisää ja samalla ostin tallikukille kastelukannun, halvalla kun sain.
Vielä pitäisi hankkia ainakin pari talikkoa, parit kottikärryt, luutia, sähköpaimen, aitatolpat...

Vaihdoin muuten tuossa viime viikolla ihanaakin ihanamman Alfa Romeoni Kian maasturiin. Se kirpaisi, ja kovaa. Muut kuin Alfa-ihmiset eivät varmaankaan oikein ymmärrä tunnesidettä autoon, mutta Alfa ei ole vain auto. Se on osa kuskiaan!  Mutta totesin, että Alfa ei ole maalla kauhean käytännöllinen auto, ja tarvitsin vetoauton. Päädyin Kian Sorentoon, sillä sellaisen sai kohtuuhintaan kohtuullisilla veto-ominaisuuksilla. Nyt puuttuu enää traileri! Alfakin pääsi hyvään kotiin Alfa-harrastajalle.

Mutta ihanaa, vihdoin mun unelman toteutuminen on käsillä!
Lauantaina käydään hakemassa heinää nykyisen tallinpitäjän kanssa ja sunnuntaina aloitellaan sitten jo remppahommia tallissa. Jatkossa kaikki mahdollinen vapaa-aika taitaakin mennä tallia laittaessa. Kiireistä aikaa tulossa siis! Yritän kuitenkin ehtiä tänne blogiinkin jotain kirjoittelemaan, mutta jos haluat seurata talliprojektia paremmin reaali-ajassa, kannattaa ottaa seurantaan mun ja Palluran Instagram @pallurablogi!

Ihanaa pääsiäistä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä muuttoon! :) yritin jo aikasempaan postaukseen kommentoida mut se hävis aina. Jos nyt onnistuisi... Innolla odotan jo kuvia tallista ja talosta! Ja ylipäänsä kaikesta arjesta kun hepat tulevat kotiin. Mä olen ostanut biltemasta limen vihreät suolakivi telineet. Ne oli myös halvat:) t. Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Moni onkin sanonut, että bloggerin kommentoimisessa on ollut nyt jotain vaikeuksia :/ Hitsi kun en tiennyt noista Bilteman suolakivitelineistä! No, ehkä ei haittaa jos ne ovat tylsän väriset kun eivät ne hirveästi ole näkyvissä :)

   Poista
 2. Tallista tulee varmasti tosi kodikas ja ihanan näköinen! Kiva kun listasit noita tuotteiden hintoja ja linkkasit tuon AgroShopin, se on itselle aivan uusi verkkokauppa. Olisi myös mielenkiintoista kuulla tallin ollessa valmis, paljonko kaikkiin tarvikkeisiin meni rahaa!

  Ootko löytänyt jo Palluralle kaveria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä löytynyt kaveria, kauhean aktiivisesti en ole tosin etsinytkään nyt, vasta sitten, kun talli on valmis :)

   Ja kaikki tallin kulut olen kirjannut ylös exceliin eli suunnitelmissa on postaus kaikista tallin kuluista :)

   Poista
 3. Vaikka omistan vain "tavallisia" autoja, niin kyllä ne ovat osa perhettä. Edelleen tulen hyvälle tuulelle, kun edellinen Ford Fiestani tulee vastaan. Ja nyt parkkipaikan täyttävä Pesonen on ollut perheenjäsen jo vuosia. Eli ymmärrän tuon rakkauden autoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muutkin ovat kiintyneitä autoihinsa :D Täytyy kyllä sanoa, että vielä nin muutaman viikon kuluttuakaan en ole kyllä Kiaan erityisen kiintynyt :D

   Poista
 4. Oi miten jännittävää!! Näistä sun postauksista välittyy tosi isosti positiivisuus ja sun ilo omasta pikkutilasta, tuntuu vähän siltä, kuin olisi itsekin toteuttamassa unelmaansa maalla asumisesta :) sitten tulen järkiini ja muistan sen järkyttävän työmäärän ja sitovuuden. Joten luen erittäin mielelläni jatkossakin postauksia talli- ja taloprojektista :)

  Toi autohomma on paha. Oma bemarini tuli tiensä päähän viime syksynä ja tilalle ostin järkevän pienen kauppakassin kun en juuri siinä kohtaa tarvinnut omaa vetoautoa. Mutta kyllä siinä samalla lähti tietynlainen itsenäisyys, kun vetoauto ei ole enää omissa nimissä, vaan joutuu siitä aina erikseen sopimaan. "Onneksi" koronan takia menotkin ovat tältä keväältä peruuntuneet, niin ei ole vieraalla veturilla tarvinnnut mihinkään lähteäkään.

  Ja bemari oli minulle kyllä erittäin rakas kaikkine kolinoineen ja vikoineen. Alfa on sitä varmasti kymmenkertaisesti. Onneksi löysit sille hyvän kodin :)

  VastaaPoista
 5. Ihania jännittäviä aikoja sulla menossa ja edessä :) Innolla odottelen kuvia uuden kotitallin puitteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti laittelen kuvia sitten kun saadaan paikkoja valmiiksi :)

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!