maanantai 18. toukokuuta 2020

Koppi haasteesta: 30 kysymystä - Hevosenomistaja edition

Maisa Hyttinen (@maisahyttinen, http://maisahyttinen.fi) haastoi minut mukaan tähän haasteeseen, ja minähän otan sen vastaan! Moni teistä tuntee Palluran ainakin ruudun takaa, mutta kuinka moni tuntee minut?
Postaus on pitkä, ja sen kirjoittamisessa on kestänyt ihan luvattoman kauan, mutta tässä se nyt tulee!

1. Kuka olet?

Olen Jenni, 32-vuotias hevosenomistaja, sekä pienen tallin omistaja, Janakkalasta.

2. Milloin ja missä aloitit hevosharrastuksen?

Kävin satunnaisesti jo pienenä tyttönä Välimäen tilalla Hattulassa, mutta aktiivisesti aloin ratsastamaan Rannikon Ratsutilalla noin 12-vuotiaana.

3. Suurimmat saavutuksesi?

Yksi suurimmista saavutuksistani on ollut oman pienen hevostilan hankkiminen! Tästä unelmasta tuli totta tänä vuonna.

4. Mitä odotat tällä hetkellä?

Sitä, että saan tallin remontin ja tarhat valmiiksi ja hevoset omaan pihaan! Tähän ei pitäisi mennä enää kauaa.

5. Elämäsi hevoset?

Minulla on kaksi elämäni hevosta, joista toinen on luonnollisestikin Pallura. Toinen on Maalveera, ensimmäinen oma hevoseni. Se oli maailman lempein otus ja opetti minulle niin paljon niin hevosista kuin itsestänikin. Veeralla tulee aina olemaan ihan erityinen paikka sydämessäni. Muistelen sitä edelleen lähes päivittäin, vaikka sen poismenosta on kohta jo 8 vuotta.

 

6. Suunnitelmasi vuodelle 2020?

Suunnitelmissa on tehdä oman tallin pihaan myös kenttä, sekä remontoida ahkerasti myös kotia. Tallissakin varmasti riittää hommaa, vapaa-ajan ongelmia ei tule kyllä olemaan! Toivoisin myös, että päästäisiin Palluran kanssa myös käymään jotkut pienet kisat vielä tänä vuonna.

7. Miten rentoudut?

Rentoudun tallihommissa! Kun ei ole kiire mihinkään, on niin ihanaa vain puuhastella ja olla hevosten kanssa. Rakastan esimerkiksi Palluran kanssa hengailua. Se on todella seurallinen hevonen ja oikea mammantyttö, vaikka se esittääkin olevansa tulta ja tappuraa! Toki on myös ihan kiva rentoutua välillä sohvalla hyvän syötävän ja Netflixin parissa.

8. Oletko kilpailuhenkinen?

Olen jokseenkin kilpailuhenkinen, mutta en niin paljoa, että aina pitäisi olla kaikessa paras. Riittää, että ettei aina ole ihan kaikessa viimeinen.

9. Mitä harrastat?

Hevostelun lisäksi harrastan koiria, minulta löytyy kaksi jackrussellinterrieriä. Emma ja Rukka, mutta Köntsiksikin kutsutaan. Köntsien kanssa emme tosin harrasta mitään tavoitteellisesti, joskus käydään mätsäreissä ja muutoin vaan olla möllötellään. Köntsät taas harrastavat kissojen vainoamista.10. Mieleenpainuvimmat kokemuksesi hevosen kanssa?

Veeran lopetus oli varmaan se kaikkein mieleenpainuvin hetki. Sen lisäksi on ollut pari aivan upeaa hetkeä Palluran kanssa, joita en unohda ikinä: Palluran varsan Ainon syntymä, jossa olin mukana, sekä erityisesti se ääni, kun Pallura alkoi ensimmäistä kertaa "jutella" Ainolle. Se hörinä oli jotain aivan ainutlaatuista enkä osaa edes pukea sitä sanoiksi. Olen vain todella onnellinen, että kuulin sen.

Toinen, jollekin muulle mitättömältä kuulostava juttu, mutta minulle todella iso juttu oli se, kun Pallura ensimmäistä kertaa päästi minut laitumella viereensä, kun se oli nukkumassa. Olin jo ratsastanut ja vienyt Palluran takaisin laitumelle, mutta päätin käydä vielä moikkaamassa sitä. Muut hevoset nukkuivat päikkäreitä ja Pallura oli vahtivuorossa, mutta nähtyään minun tulevan, se tuli parin metrin päähän minusta ja kävi makuulle. Siinä se nukkui, ja minä sain rauhassa silitellä toista ja hengata sen vierellä. Koska Pallura on joskus ollut suorastaan tulta ja tappuraa, näin suuri luottamuksenosoitus sai vedet silmiin.

11. Miksi bloggaat?

Aloin kirjoittaa Pallurablogia, kun tuntui, ettei olemassa ollut yhtään nuoren suomenhevosen kanssa puuhailuun keskittyvää, aktiivista blogia. Halusin tarjota vertaistukea muille, samojen ongelmien kanssa kamppaileville. Olen aina lukenut paljon ja myös kirjoittaminen käy minulta suht koht luontevasti, joten bloggaaminenkin lähti sujumaan kohtuuhyvin.

12. TOP 5 blogit tai sometilit?

 Hyviä tai loistavia sometilejä on niin paljon, että on tosi vaikeaa valita vain viisi! Tässä kuitenkin sellaisia, joiden uutta postausta odotan aina innolla:


MW Hevospalvelut, nettisivujen lisäksi löytyy myös ig @mwhevospalvelut. Nettisivuilta löytyy ihan mahdottoman paljon hyvää, tutkittua tietoa hevosen lihaksistosta. Näiltä sivuilta olen oppinut niin paljon!   

 

Muuliprojekti, löytyy myös Instasta @rosamiii. Tilin päätähtenä on Espanjasta tuotu muuli nimeltä Muuli.

 

@ninapietilainen, upeita eläinkuvia Instagramissa!


@staffiesani, superilmeikäs staffityttö.

@tuonela10, puutarha-aiheinen ig-tili.


13. Mikä on parasta elämässäsi juuri nyt?

Se, että talli on kohta valmis, ja saan hevoset vihdoin omaan pihaan!

14. Hevonen jota ihailet?

Mun on pakko sanoa tähän, että Pallura. Se ei ole maailman suurin liitokavio, mutta ihailen sen luonnetta. Sille ei kettuilla, ja sillä on temperamenttia vaikka muille jakaa, mutta oma ihminen on sille niin rakas, ettei mitään rajaa.

15. Vahvuutesi ja heikkoutesi hevosihmisenä?

Vahvuuteni on ehdottomasti NÖYRYYS. Ymmärrän, että vika on lähes aina satulan päällä ja että minulla on vielä paljon opittavaa. Ilman tätä nöyryyttä ei valitettavasti voi kehittyä. Miten voisi enää oppia enempää, jos luulisi jo osaavansa kaiken?

Heikkouteni taas sitten on liian suuri epävarmuus niin itseni kuin hevosenkin suhteen. En osaa luottaa, että osaan, vaikka toisinaan oikeasti osaankin! Samoin en uskalla aina luottaa Palluraan, että se hoitaa homman, vaikka se kyllä hoitaisi.


16. Kuka on esikuvasi?

Ihailen monia upeita, vahvoja naisia. Hevospuolella esikuvani on tietenkin Kyra Kyrklund! Noin muuten elämässä; sanoisin, että Buffy, vampyyrintappaja. Supervahva nainen niin henkisesti, kuin fyysisestikin. She saved the world a lot. Itkusta ei meinannut tulla loppua, kun Buffy kuoli rakkaidensa tähden.

17. Mitä haluaisit oppia vuonna 2020?

Paremmaksi ratsastajaksi ja hevosenkäsittelijäksi tulemisen tietenkin! Nämä ovat tosin asioita, joissa on aina opittavaa, mutta jos jotain uutta ehtisi oppia tänä vuonna.


 18. Minkä luonteenpiirteen vaihtaisit itsestäsi?
Epävarmuuden. Mietin liikaa sitä, mitä muut ajattelevat tekemisistäni ja toisinaan olen ihan liian kiltti.

19. Mitä piirrettä inhoat ihmisissä?

Kaksinaamaisuutta.

20. Kallein ostoksesi?

Tässä on tullut osteltua nyt ihan liikaa kaikkea kallista, kuten uusi koti, traikku, poni... :D En edes halua ajatella, mikä on ollut kalleinta. Mutta uusi koti varmaankin :D


21. Epäsuosittu mielipiteesi?

Pienessä hiekkaneliössä yksin, päästä kavioihin loimitettuna muutama tunti päivässä tarhaaminen ja lopun aikaa karsinassa seisominen, pois lukien tunnin ratsastus päivässä, ei ole hevosen elämää.

22. Mitä ihailet toisissa ihmisissä?

Itsevarmuutta.

23. Mikä inspiroi juuri nyt?

Oman tallin valmistuminen sekä Palluran uusi tuleva tarha! Siitä tulee niin mielettömän ihana "aktiivitarha" pienine rallittelubaanoineen sekä metsikköineen. Ajatus siitä, miten tohkeissaan Pallura varmasti on sinne pääsystä, inspiroi jatkamaan vielä tallirempan loppuun, vaikka totta puhuen alan olla itsekin aika loppu :D

24. Suurin paheesi?

Suklaa.

25. Mitä somekanavia käytät?

Eniten Instagramia @pallurablogi sekä facebookia (www.facebook.com/pallurablogi) sekä tietenkin blogia!

26. Unelmiesi työpaikka? 

Tykkään nykyyisestä työstäni, mutta salaa haaveilen siitä, että minulla olisi oma hevostarvikkeiden verkkokauppa. Ehkä joskus tulevaisuudessa, kuka tietää? 

 

27. Tärkeimmät ominaisuudet hevosessa?

Se, että se on tamma :D Rakastan tammoja, sillä ne ovat niin usein käsittelijänsä peilejä ja kun tamman kanssa löytää yhteisen sävelen, siitä saa ikuisen luottoystävän.


28. 3 biisiä, joita kuuntelet tällä hetkellä?

  • Eric Carmen: Hungry Eyes
  • Lady Gaga & Bradley Cooper: Shallow
  • Dire Straits: Money for Nothing

29. Millainen hevosenomistaja olet?

Haluaisin ainakin sanoa, että hyvä. Parhaani teen, jotta hevosillani olisi kaikki hyvin ja mahdollisimman hyvät oltavat. Vaikka ne ovatkin harrastusvälineitä, ne ovat myös ystäviä ja perheenjäseniä. Oma talli -projektikin on saanut alkunsa siitä, että halusin viettää Palluran kanssa enemmän aikaa ja oppita tuntemaan sen paremmin.

30. Mitä haluat saavuttaa seuraavan viiden vuoden aikana?

Äkkiseltään en keksi tähän mitään "isompaa" vastausta. Olen saavuttanut tässä nyt niin suuria juttuja, että voisin sanoa ison osan unelmistani käyneen toteen. Ihana koti maalla ja oma talli. Oma Pallura, ja oma poni. Kaksi ihanaa Köntsää. Siinä on yhdelle ihmiselle aika paljon kaikkea ihanaa.

10 kommenttia:

  1. Kirjoitin omia vastauksiani jo eilen, mutta jätin ne hautumaan luonnoksiin vielä yön yli. Onkin aika hauskaa, että sinulla on samoja vastauksia kuin minullakin, molemmat merkkasimme paheeksemme suklaan emmekä pidä kaksinaamaisuudesta. Nämä postaukset ovat olleet kaikin puolin mielenkiintoisia ja näiden kautta tutustuu somettajaan ihan eri tavalla. Blogeissa on vielä mukavaa se, että vastaukset ovat pitkiä, Instassa monella oli vain parin sanan pituisia vastauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinunkin vastauksia oli kyllä hauska lukea, yhtäläisyyksiä löytyi paljon! Täytyy tunnustaa, etten ihan hirveästi ole jaksanut lukea näitä Instassa, koska sitä selaan yleensä pienessä kiireessä, mutta blogejen puolella on kiva lukea vastauksia syvällisemmin!

      Poista
  2. Aloin vasta nyt lukea blogiasi, ja hyvältä vaikuttaa! Onko täällä sinun blogissasi jotain esittelykohtaa, jonka voisin käväistä katsomassa? :D Olen 12-v juuri uudelleen aloittanut heppahöperö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva, että olet löytänyt blogin pariin, tervetuloa seuraamaan :)

      Täältä löydät lyhyet esittelyt sekä Pallurasta että minusta:
      https://pallurablogi.blogspot.com/p/blogi.html
      https://pallurablogi.blogspot.com/p/mina.html

      Poista
    2. Äh, nuo eivät näköjään linkity, mutta nuo kohdat löytyvät siis blogin yläreunasta välilehdet-kohdasta. Jos selaat puhelimella, saat välilehdet näkyviin ihan sivun alareunasta kun klikkaat kohtaa "Näytä internetversio" :)

      Poista
  3. apua! Sydän pompahti ilosta kurkkuun. Asun puoliksi Hämeenlinnassa, ja vanhojen tietojen myös sinä asut täällä :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään asun Janakkalassa, mutta melko lähellä Hämeenlinnaa kuitenkin :)

      Poista
    2. Sieltäkin päin on tuttuja!:) (sama anonyymi kitjoittelee XD)

      Poista
  4. Kohta 21 pitäisi kuulua että suosittu mielipiteesi ;)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!