perjantai 26. helmikuuta 2021

Jälleen satulatuskaa

Meidän satula jokin aika sitten liian kapeaksi, ja vaikka se onkin Kieffer, jota pitäisi pystyä levittämään portaattomasti, sitä ei saatu levitettyä tarpeeksi leveäksi Palluralle. Levittäjän mukaan Kiefferin Exclusive-rungossa on etukaaressa metallia, jonka vuoksi sitä ei saa levitettyä ihan superleveäksi. Yritettiin kuitenkin, mutta satula jäi puolisen senttiä liian kapeaksi.

Pallura suostui vielä liikkumaan satulalla ja laukkaamaankin, mutta se valui eteen ja liikkeestä tuli jotenkin kulmikasta, siitä puuttui se pyörivyys, mitä Palluralla on normaalisti. Laitoin Faceen ilmoituksen, että etsitään satulaa, ja sainkin pari sovitussatulaa. Niistä ensimmäinen, Jeremy Rudgen koulusatula, näytti istuvan todella hyvin, mutta Pallura ei olisi halunnut liikkua sillä lainkaan. Epäilen sen olleen kuitenkin liian kapea, mutta oli syy mikä tahansa, se meni tietenkin hylkyyn, koska Pallura ei halunnut sillä liikkua.

Seuraavaksi saimme sovitukseen Childericin koulusatulan, jolla Pallura alkuun tuntuikin liikkuvan ihan hyvin. Mutta sitten meidän valmentaja tuli paikalle ja pisti meidät ihan oikeasti töihin, jolloin satula valuikin ihan lavoille. Ei siis jatkoon sekään.

Pallura on tehnyt sään ympäristöön ihan hirveästi lihasta, mikä varmaan tarkoittaa sitä, että jotain ollaan tehty treeneissä kuitenkin oikein. Mutta se taitaa tarkoittaa myös sitä, että satulan löytämisestä tulee hankalaa ja satulat tuppaavat valumaan eteenpäin, kun säkä onkin kuin ihana liukumäki sen sijaan, että siinä olisi jotain, minkä ympärille etukaari voisikin asettua.

Lisäksi Palluralla on suuret, taakse tulevat lavat ja sen selkä on muutenkin melko leveä. Tietenkään se ei ole myöskään suora, vaan aavistuksen taakse nouseva. Olen oikeastaan jo melko kyllästynyt tähän satularumbaan taas ja olenkin jo pyytänyt meille satulansovittajaa, mutta ei ole tietoa, koska hän ehtii paikalle, sillä hän tulee vähän pidemmän matkan päästä. En kuitenkaan haluaisi kauhean pitkään olla ilman satulaa. Jotenkin tämä tuntuu vähän ironiselta, että nyt kun olisi hevonen ja treeniolosuhteet kunnossa, TIETENKIN satula käy epäsopivaksi!

Onneksi Pallurasta on kuitenkin tullut nykyään niin lunki tyyppi, että päätin viime viikonloppuna uskaltaa ratsastaa sillä ilman satulaa. Olin kuitenkin ihan varma, että ravata en ainakaan uskalla, koska putoan kuitenkin. Pallura tuntui miettivän ihan samaa, koska se ei aluksi olisi halunnut ravata. Sitten se totesi, että hitsi, tuohan pystyykin killumaan kyydissä, ja puksutti tyytyväisenä ravia menemään.

Tässä pieni videonpätkä meidän ilman satulaa ratsastelusta. Olen tämän jälkeen mennyt satulatta toisenkin kerran, ja vaikka se tuntuukin sujuvan hyvin ja tekee varmasti hyvää istunnalleni, en haluaisi kauhean kauaa mennä ilman, sillä onhan sillä satulalla muutakin funktiota kuin helpottaa ratsastajan selässäpysymistä. Sen tarkoituksena on jakaa ratsastajan painoa isommalle alueelle, ettei pistemäinen kuorma kipeytä hevosta. 

Toivotaan siis, että satulansovittaja pääsisi pian paikalle, tai kakkosvaihtoehtona että meille tipahtaisi taivaasta sopiva satula! Kumpikin vaihtoehto passaisi minulle oikein hyvin. 

Ensi viikolla minulla onkin talvilomaa, ja olenkin buukannut loman jo täyteen kaikkea tarpeellista. Maanantaina Palluralle ja ponille tulee eläinlääkäri raspaamaan hampaita. Se onkin ponin ihan ensimmäinen hammaslääkärikerta! Tiistaina Pallura kengitetään ja poni vuollaan. Sitten ehdin pari päivää keskittyä tarhojen siivoukseen, kun kaikki kakka alkaa tulla sulavan lumen alta esiin. Perjantaina pääsenkin ensimmäistä kertaa ehkäpä kahteen vuoteen kampaajalle, mikä on aika huisia! :D

Todennäköisesti lomaviikon jälkeen onkin taas sellainen olo, että on ihanaa päästä töihin lepäämään. Joka tapauksessa ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!