maanantai 6. heinäkuuta 2020

Kesäkuun Pallurointimenot - eka kuukausi omalla tallilla!

Ensimmäisen kuukauden aikana ei tullut juurikaan säästöä täysihoitotalliin verrattuna, mutta se johtui siitä, että ostin esimerkiksi heinää isomman satsin, joka kestää useamman kuukauden. (Oikeasti ostin nämä heinät jo huhtikuussa, mutta lasken ne nyt kesäkuun kuluihin, kun huhti- ja toukokuun Pallura oli vielä täysihoidossa ja söi täysihoitotallin heinää.)

Kesäkuun Pallurointimenot
 
Heinä 300 e
Vuolu 60 e
Sarviapilan siemen 21,90
Olkipelletti 117,30
Suolakivet 9,60
Baby oil 2,79
Kivennäinen 49 e

Yhteensä 560,59 e

Tulot: kirppiskamojen myynti 14 e
Yhteensä -546,59 e

Laskelmissa on mukana myös Mini-Men menot, sillä se vuoltiin samalla kun Pallura ja tietenkin se syö samoja rehuja. Kuiviketta ostin kerralla nyt enemmän, kun molemmat karsinat piti "perustaa" eli laittaa runsaasti kuiviketta paljaalle betonille. Määrässä on myös muutama säkki jatkotarvetta varten.

Ensimmäinen kuukausi ei siis tullut lainkaan täysihoitoa halvemmaksi, eikä varmaankaan vielä toinenkaan, sillä heinäkuussa ostettiin sitten seuraavan talven heiniä jo. Sen jälkeen ehkä lähtee vähän tasoittumaan, se jää nähtäväksi!

Heinäkuu toikin tullessaan erittäin kolean kelin, helteet ovat mennyttä ja meillä hevoset ovat palanneet normaaliin päivärytmiin eli aamulla ulos, illalla sisään. Pidän kuivaa makuupaikkaa niin tärkeänä, että mieluummin otan ne talliin nukkumaan yöksi, vaikka se tarkoittaakin sitä, ettei lomallakaan saa nukkua yhtään pidempään.

Koleudesta huolimatta hyvää alkanutta heinäkuuta kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!