torstai 16. elokuuta 2018

Eilistä pallurointia - videomateriaalia!

Käytän aina tilaisuuden hyväksi, jos kentän laidalla on joku, joka joutaa kuvaamaan. Varsinkin jos ratsastaa yksin, ilman opetusta, on todella opettavaista katsoa omaa ratsastustaan videolta. Huomaa niin paljon paremmin, mikä kaipaa vielä parantamista ja missä asiassa kehittymistä on tapahtunut.

Eilen saatiin Palluran kanssa meille kuvaaja hetkeksi kuvaamaan menoa. Videot on kuvattu kännykällä joten laatu ei ihan päätä huimaa, mutta selvän saa kuitenkin!

Linkki videoon Youtubessa: https://youtu.be/_HzTvyvqxQo


Stella on vielä edestä epätasainen eikä jaksa koko ajan kantaa itseään. Mutta sillä on kuitenkin hyvä tahti ja se on kohtuullisen hyvin tasapainossa ollakseen vasta nelivuotias ja juuri mammalomalta palannut!

Linkki videoon YouTubessa: https://youtu.be/GpIZVffdsYQ


Laukannostot meillä ovat vielä vähän hakusessa. Stella kyllä ymmärtää avut, mutta sillä kestää vielä jonkin aikaa, että se saa jalkansa haettua alleen ja pääsee ponnistamaan laukkaan. Itse laukka kuitenkin on ihan ok. Tahdikasta ja tasapainoista. Toki voimaa tarvitaan lisää vielä rutkasti, mutta kyseessähän on vasta nuori ja tekemätön hevonen.

Linkki videoon YouTubessa: https://youtu.be/e-4kd8S095c

Tästä se taas lähtee! Nyt lähdetään pikku hiljaa kadottamaan tuota mahaa (sekä ratsastaja että hevonen!) ja rakentamaan lihaksistoa, jolla kantaa itseään. Itse olen koittanut nyt kiinnittää paljon huomiota omaan suoruuteeni ja pyrkiä korjaamaan vinouttani, jotta saataisiin kohtuullisen suora Stella vielä pysymäänkin suorana. Toki silläkin on heikompi ja vahvempi puoli, kuten hevosilla aina, mutta en halua tehdä omista ongelmistani sen ongelmia enkä pahimmassa tapauksessa vielä kipeyttää sitä omalla vinoudellani.

Ratsastukset pidetään edelleen lyhyinä, sillä on paljon parempi mennä lyhyt pätkä laadukkaasti niin, että sekä hevonen että ratsastaja jaksavat tehdä töitä, kuin ryskyttää menemään liian kauan niin, että pakka leviää totaalisesti. Eilen ratsastin 25 minuuttia, josta työskentelyä oli kymmenisen minuuttia.

Kaiken kaikkiaan olen kyllä ylpeä hienosta Pallurasta! Se on kuitenkin vasta neljä ja varsomisen takia todella vähän ratsastettu ja kaiken lisäksi vielä ihan harrastelijan (eli minun itseni) sisäänratsastama. Paljon on vielä tekemistä, mutta siitä tulee vielä isona niin hieno!


Palluraterkuin
Jenni

2 kommenttia:

  1. Ihana Pallurainen <3 olipa kiva kun laitoit vaihteeksi videota teidän ratsastuksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näitä tulee kyllä lisää jos vaan saan jonkun kuvamaan :)

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!