tiistai 14. elokuuta 2018

Kuinka pukea meksikolainen turpahihna oikein

Tuossa selaillessani verkkokaupoissa suitsia aloin lähes näkemään punaista, sillä niin monessa myyntikuvassa oli puettu meksikolainen turpahihna väärin! En siis yhtään ihmettele, että moinen tapa pukea kyseinen turparemmi elää sitkeässä, kun tuotekuvissakin on niin.

Edellisellä hevosellani käytin meksikolaista turparemmiä, joten sen pukeminen on tullut tutuksi. Tarkoitushan on tietenkin pukea se mahdollisimman hevosystävällisesti. (Se, että onko turparemmi koskaan hevosystävällinen, onkin ihan toinen juttu ja vaatisi vähän syvällisempää pohdintaa). Yritän  havainnollistaa tässä kuvien avulla, miten meksikolainen puetaan oikein.

Pallura joutui tässä nyt koe-eläimeksi, jotta saatiin havainnollistavat kuvat otettua. Voin kuitenkin vakuuttaa, että Palluraista ei vahingoitettu kuvauksissa, sillä turparemmi oli löysällä. Pahoittelen kuitenkin kuvien laatua, sillä ne on räpsitty kännykkäkameralla hämärässä tallissa.
Väärä tapa pukea meksikolainen on se, että renkaat tulevat suoraan poskiluiden päälle, kuten ylläolevissa kuvissa. Kun turparemmi kiristetään, aiheuttaa solkien painaminen täysin tarpeetonta kipua hevoselle.

Oikea paikka meksikolaisten renkaille onkin poskiluiden takana!


meksikolainen turparemmi

Kun renkaat on sovitettu poskiluun taakse, ne lepäävät tasaisesti eivätkä pääse painamaan poskiluita. Toki tällöinkin on tärkeää muistaa, ettei turparemmiä saa kiristää liian kireälle, vaan remmin ja hevosen väliin on mahduttava ainakin kaksi sormea, mutta mieluummin vielä useampi.

Me ollaan Palluran kanssa luovuttu tästä turparemmistä, ja itse asiassa nämä meksikolaiset suitset päätyivätkin myyntiin Facebook-kirppikselle heti kuvaussession jälkeen. Näistä tehtiin erittäin nopea ja onnistunut kauppa kaikkien Facebook-kirppistaiteen sääntöjen mukaan! (Kuvissa ollut liian pitkä Turtle Top -kuolain päätyi kirppikselle myös.) Nykyään meillä on käytössä ihan tavallinen enkkuturpis ilman alaturpista ja se enkkuturpiskin jätetään niin löysälle kuin mahdollista. Paljon mennään ilman turparemmiäkin.

Tässä vielä pari kuvaa edesmenneen Veera-tammani oikein sovitetuista meksikolaisista:


Nämä istuivatkin Veeralle paremmin kuin Stellan meksikolaiset sille. Näissä tuli tuo turparemmin alaosakin tarpeeksi pitkälle ylös, jolloin solki ei jäänyt vahingossakaan nipistämään suupieltä. Tärkeää on myös sovittaa tuo meksikolaisen nenälaatta tarpeeksi ylös, jotta turparemmin alaosa ei jää painamaan hengitysteitä.

Ei ollut muuten anatomisesti muotoiltuja niskahihnoja silloin yli 10 vuotta sitten, kun nämä suitset on ostettu. Nämä Equilinen meksikolaiset suitset olivat silloin hienointa, mitä rahalla sai. Pahaa-aavistamaton isäni, joka lupasi minulle nimpparilahjaksi silloin suitset, pulitti näistä 299 euroa. On väärin väittää, ettei onnella ole hintaa, sillä ainakin sinä kyseisenä päivänä tyttären onnen hinta oli 299 euroa!

Toivottavasti näistä pukemisohjeista on jollekin iloa!

Palluraterkuin
Jenni


2 kommenttia:

  1. Hyvä teksti! Monesti tosian näkee vaikka minkälaisia meksikolais virityksiä. Myös allekirjoittaneen laittamana :'D ehkä mä nyt viimeistään tän avulla osaan mallata oikein..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei onneksi ole vaikeaa, pitää vaan tietää ja muistaa tuo renkaiden oikea paikka :)

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!