keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Edullista helpotusta satulatuskaan

Tuossa pari viikkoa sitten kirjoittelin, kuinka Pallura on kasvanut satulastaan ulos. Yleensä satulan epäsopivaksi muuttuminen tarkoittaa valtavaa määrää palanutta rahaa, sillä uusi tai ainakin "uusi" satula on siinä vaiheessa pakkohankinta. Vaan tapahtui näinä päivinä, että kätköistäni löytyi ikivanha superleveä Cliff Barsbyn yleissatula, jota olin Palluralle sovittava.


Tämä vanha pikku-Barnsby oli ollut kaverillani vuokralla muutaman kuukauden, mutta palautui minulle kun hänen hevosensa laihtui ja satula jäi liian leveäksi. Olin viimeksi kokeillut tätä Stellan selkään kesällä, jolloin se oli auttamatta liian leveä. No, tuumin että yrittänyttä ei laiteta ja sovitin tätä Palluralle - edelleen himpun liian leveä, mutta ei enää niin radikaalisti. Väliin Mattesin lampaankarvaromaani, johon yhdet täyttöpalat eteen ja kas kummaa, sehän istui kuin hanska!

Tässä pikkusatulassa on 17 tuuman tilava istuin, mutta kuitenkin vain 46 cm pitkät paneelit, jolloin se passaa Palluralle hyvin. Näin vanhaksi satulaksi se on aivan erinomainen istuakin! Ja mikä parasta, Pallura liikkuu tällä todella tyytyväisenä!

Normaalisti olen sitä mieltä, että satulan tulisi istua hevoselle ilman kaiken maailman romaaneita ja muita hässäköitä (pl. lateksitopatut satulat, joita ei suositella edes käytettävän ilman jonkinlaista romaania), mutta nuoren hevosen kanssa romaani on mielestäni erinomainen keksintö. Nuoren selkä muuttuu niin nopeasti että romaanilla saa tehtyä hyvää hienosäätöä.


En tiedä tämän satulan tarkkaa ikää, mutta kovin tuore  se ei ole (sen voi päätellä jo siitä, ettei Cliff Barnsbyä enää edes ole, vaan Barnsbyjä tehdään nykyään Barclayn nimellä), sillä satulassa ei ole edes etukaaren molemmilla puolin nastoja, joissa olisi kulmikas Cliff Barsbyn logo, vaan logo on painettu siipeen. Kuitenkin satula on sen verran tuore, ettei se ole Cliffin edeltäjän eli hänen isänsä tekemä. Seikka, jolla ei oikeastaan ole mitään merkitystä, sillä pääasia on, että satula istuu hevoselle.

Erittäin iloinen olen siitä, että satularatkaisu oli tällä kertaa halpa, penkki kun sattui jo löytymään omasta takaa! Olen hyvin mielissäni, että tämä kävi epäsopivaksi kaverini hevoselle ;) Toppausta tämä tosin alkaa kaipailla ja alkuperäiset vastinhihnatkin voisi jo vaihtaa uusiin, mutta silti huomattavasti edullisempi ja helpompi ratkaisu kuin lähteä etsimään uutta satulaa! Koska tämä ei vaatinut pääomaa, en joutunut edes luopumaan epäsopivista Prestigen satuloistani - elättelen vielä epätoivoisesti toiveita, että ne vielä menisivät Stellalle! Mutta sen näyttää aika.  Tällä mennään nyt sen aikaa, kun se Stellalle sopii (mikä ei välttämättä ole kauhean kauan, vaikka toki toivoisin, että olisi) ja sitten mietitään uutta satulaa, kun sen tarve taas on.


Ihanaa joulunalusviikkoa kaikille!
2 kommenttia:

  1. Katsos nyt oli selvästi hyötyä että hamstraat kaikenlaista heppatavaraa 😉 onneksi löytyi nyt ainakin tälle hetkelle sopiva satula Palluralle! Ja ihanaa tää sun merkki nippelitiedon määrä! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jännä miten sitä pystyy muistamaan kaikkea nippelitietoa, mutta ei sitten mitän tärkeää :D Mut ihan parasta oli kyllä tää että hamstrauksesta oli kerrankin hyötyä!

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!