maanantai 11. helmikuuta 2019

Testissä Catago Fir-Tech -loimi

Huom. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö! Loimi on ostettu omilla rahoilla.

Pallura on kärsinyt jonkinasteisesta lihasvammasta ja halusin ostaa sille jonkinlaisen hoitoloimen. Ensimmäisenä mielessä oli tietenkin Back on Track, mutta selaillessani Googlesta kunnon penninvenyttäjätyyliin, että mistä sen saisi halvimmalla, vastaan tulikin Equus Caren sivuilla Catago Fir-Tech hoitavat tuotteet. Tuotekuvaus kertoi näissä olevan vastaava idea kuin Back on Trackissa: FIR-Techin sisältämä keraaminen materiaali muuntaa ja heijastaa hevosen kehonlämpöä palauttaen sen takaisin hevosen kudoksiin. Lämpösäteilyn ansiosta verenkierto ja hapenmäärä kudoksissa lisääntyy, mikä vähentää jännitystä, särkyä ja tulehdusta.

Fir-Tech loimessa lämpöä heijastavaa kangasta on lavoissa ja selässä aina lautasiin asti, mutta mahan alue on jätetty vapaaksi, sillä suoliston kohdalla ei suositella lisälämpöä, ainakaan loimen tuotekuvauksen mukaan.
Fir-Tech hoitoloimi oli vielä alennuksessa Equus Carella ja kun sitä sai myös pinkkinä 122 euron hintaan, päätin klikata sen ostokoriin. Klikkaus tapahtui perjantaina aamupäivällä ja kuinka ollakaan, illalla tuli jo viesti, että loimi on lähtenyt matkaan. Aivan supernopeaa palvelua siis! Maanantaina sainkin jo hakea loimen Matkahuollosta joten ei muuta kuin sovittamaan.

Kehonlämpöä heijastavat tuotteethan toimivat parhaiten silloin, kun on jotain mitä heijastaa. Itselläni on muutamia Back on Trackin tuotteita ja jos ne laittaa päälle silloin, kun on jo valmiiksi kylmä, ne eivät juurikaan lämmitä. Jos ne sen sijaan laittaa päälle kun on lämmin, vaikutuksen tuntee selvästi ja sitten pysyykin lämpimänä paikallaankin. 

Koitin loimea Stellalle siis siten, että pidin sen liikkeessä taluttelemalla. Alussa huomasin Stellan menevän vähän levottomaksi, ilmeisesti loimi alkoi silloin toimia. Stellahan on ihan periaatteesta vähän epäluuloinen kaikkea uutta kohtaan, mutta sitten kun pysähdyttiin, Stella jäi rauhassa paikalleen ja sillä alkoi jopa silmät lupsua! 

Loimen rentouttava vaikutus siis oli ainakin silminnähtävä! Parantavasta vaikutuksesta en osaa sanoa, sillä ei ole oikein mitään, millä todentaa sitä, kun Stellakaan ei osaa puhua (ainakaan siten, että minä ymmärtäisin).  Siihenkään, onko tämä yhtä hyvä kuin BOT en voi ottaa kantaa, sillä meillä ei ole ollut BOT-loimea.

Iso plussa Fir-Tech -loimelle myös siitä, että edessä on pikalukot! Kaulakappaleelle on myös kiinnitysmahdollisuus, mutta kaulakappaletta ei enää ollut pinkkinä niin jäi ostamatta. Täytyy sellainen ostaa, sillä kaula menee Stellalla herkästi jumiin, sillä se ratsastaessa kerii itsensä helposti liian lyhyeksi.

Mitä tulee Stellan lihasvammaan, se alkaa olla jo paljon parempi! En tosin usko sen olevan ensisijaisesti loimen ansiota vaan ajan ja ahkeran kävelyttämisen. Uskon loimen kuitenkin olevan hyvä tukihoitomuoto ja edesauttavan parantumista. Hieronta-ajan sain Palluralle vasta puolentoista viikon päähän, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.Summa summarum, olen loimeen oikein tyytyväinen!
Palluraterkuin
Jenni


 

2 kommenttia:

  1. Hei, onko tuo ulkoloimi eli pitääkö tuo vettä ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pidä vettä, on siis ihan vaan vastaava hoitoloimi kuin esim. Back on Trackin verkkoloimi :) Fir-Techistä ei näytä olevan ulkoloimea, mutta esimerkiksi Back on Trackillä on myös ulkoloimia näillä hoitavilla ominaisuuksilla!

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!