lauantai 23. helmikuuta 2019

Ammattilaisia asialla

Koska olet viimeksi nauranut ääneen onnesta hevosen selässä? Minä nauroin tänään, oli niin hyvä fiilis!

Mutta palataan ensin vähän ajassa taaksepäin, torstaihin. Torstaina Palluralla kävi vihdoin ratsuttaja! Lemströmin Suskin oli tarkoitus tulla jo viime kuussa, mutta estyi. Nyt hän pääsi vihdoin ekaa kertaa Palluran selkään ja aika lailla kreivin aikaan, sillä laatuarvostelukarsinnat, joissa Suskin olisi tarkoitus Pallura esittää, lähenevät kovaa vauhtia!


Suski on valmentanut minua jo edellisen hevoseni kanssa ja hänet halusin ehdottomasti myös minua ja Palluraa valmentamaan. Tykkään Suskin eleettömästä ratsastuksesta ja pehmeästä, mutta kuitenkin sopivan vaativasta tyylistä. Suski on myös ratsuttanut kymmeniä nuoria, joten hänellä on aiheesta rutkasti kokemusta. Ainoa miinus Suskissa on pitkä välimatka, jonka takia hän käy meillä vain kerran kuussa.

Pallura ei vieläkään ole ollut ihan parhaimmillaan oltuaan lihasvamman takia köpö. Puhtaasti se kuitenkin jo liikkuu, muttei vielä saa ihan niin hyvin takajalkoja alleen, kuiin yleensä. Se sai kuitenkin kiitosta Suskilta takaosan ja kropan käytöstä sekä hyvästä tasapainosta, vaikka toki vaatiikin vielä PALJON voimaa takapäähän. Pallura on ollut nyt myös kovin levoton suustaan, sekä minulla että Suskilla, ja Suski epäili tämän johtuvan siitä, että se vaihtaa hampaita. 

Tässä pikku videonpätkä Palluran ja Suskin menosta:


Perjantaina Palluralla olikin sitten kauan odotettu hieronta! Kuinka ollakaan, se oli kovin jumissa takaosastaan, faskiakalvot olivat kuulemma todella tiukat, mutta lähtivät kuitenkin aukeamaan. Etuosastaan Pallura oli melko hyvä ja positiivista oli myös se, että se oli molemmilta puolilta melko samanlainen.

Pallura sekä tykkäsi että ei tykännyt hieronnasta. Välillä teki kipeää kun hieroja aukaisi jumeja, mutta välillä taas teki niin hyvää, että alahuuli alkoi lerpattaa ja tuli lähes uni. Palluraa kävi hieromassa Anneli Kekki, jota en voi muuta kuin kehua ja suositella lämpimästi! Oli hauska todeta, miten paljon ammattitaitoinen hieroja voi todeta hevosesta pelkästään sen lihaksiston perusteella. Anneli esimerkiksi tiesi heti Palluran ylälinjasta, että se ei ole kovasuinen hevonen, mikä pitääkin erittäin hyvin paikkaansa.Tänään sitten kapusin Palluran selkään tarkoituksena ratsastaa kaikki askellajit läpi kevyesti ennen huomista Suskin tuntia. Ja miten hyvä Pallura olikaan! Suu oli rauhoittunut ja kun lähdettiin laukkaamaan, Pallura oli kuin pieni varsa, joka tajuaa ensi kertaa että sillä on neljä jalkaa, joilla pääsee todella kovaa! En voinut kuin nauraa kun painettiin ympäri maneesia, niin hyvältä Pallura tuntui. Tuntui taas pitkästä aikaa että olin ihan aidon ja oikean Palluran selässä!

Huomenna meillä onkin sitten Suskin tunti, siitä tulee raporttia myöhemmin! Aurinkoista viikonlopun loppua kaikille!

Palluraterkuin
Jenni

2 kommenttia:

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!