maanantai 4. helmikuuta 2019

Porkkanajumppa

Me aloimme Palluran kanssa joulukuussa tekemään porkkanajumppaa sillä ajatuksella, että jos se auttaisi vähän Palluran vinoudessa ja kuromaan puolieroja kiinni. Ja kyllä se on auttanut! Alkuvaiheessa Palluran oli hyvin vaikea venyttää oikealle siten, että vasen kylki joutui venymään. Siinä, missä se sai päänsä vasemmalta melkein häntään asti, oikealla puolella se jäi useamman turvanmitan päähän hännästä.

Nyt, vajaa pari kuukautta myöhemmin Pallura taipuu jo hienosti molempiin suuntiin, puoliero on siis todellakin tasoittunut. Koen siis porkkanajumpan olleen todella hyödyllinen ja aiomme jatkaa sitä tulevaisuudessakin! Pyrin tekemään porkkanajumpan Palluran kanssa jokaisen liikutuksen päätteeksi, joskus se tosin jää, jos on kiire.

Porkkanajumppa siis on paitsi hevosen (ainakin Palluran) mielestä todella kivaa, se myös parantaa hevosen liikkuvuutta! Pallura nykyään aina oikein liikutuksen jälkeen odottaa, että se pääsisi porkkanajumppailemaan. Epäilemättä Palluraa ei tosin motivoi liikkuvuuden paraneminen vaan palkka...

Porkkanajumpassa on se huono puoli, että se on toteutettava jonkun sortin nameilla, että hevosen saa venymään. Ei siis sovi tarkalla dieetillä oleville hevosille! Porkkanajumppaa voi siis toki toteuttaa jollain muullakin namilla kuin porkkanalla. Kuitenkaan ne lyhyehköt teolliset heppanamit eivät ole tähän parhaimpia, sillä niiden kanssa on vaara päästä sormistaan eroon!

 Porkkanajumpassa huomioitavaa:

- Älä venytä kylmiä lihaksia eli tee jumppa aina liikutuksen päätteeksi!
- Toista liikkeet yhtä monta kertaa kummallekin puolelle
- Tee porkkanajumppa useamman kerran viikossa, jotta siitä on hyötyä


Tämän pitemmittä puheitta, tai johan tässä tuli todella pitkä esipuhe, voit katsoa porkkanajumpan alla olevalta videolta:


Videon näet Youtubessa tästä

Porkkanajumppa löytyy myös Palluran Instagramista @teampallura

Antoisia jumppahetkiä kaikille!

Palluraterkuin
Jenni


 

1 kommentti:

  1. Porkkanajumppa on kyllä oivallista! Sen tehokkuushan on todettu ihan tieteellisissä tutkimuksissa. Tutkimuksesta olen kirjoittanut itse pari vuotta sitten: https://lahtoruutuun.blogspot.com/2016/11/onko-porkkanavenytyksista-muka-jotain.html

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!