maanantai 4. maaliskuuta 2019

Talliniksi: Kahvastaan hajonneen pehmeän ruokintaämpärin elvyttäminen

Tuttu näky varmaankin suurimmalle osalle hevosenomistajista:


Nämä pehmeät ruokintaämpärit ovat kovamuovisia kätevämpiä, koska yleensä kestävät paremmin pientä riepottelua. Palluran kanssa olen todennut nämä jopa niitä mustia matalia astioita kestävimmiksi, sillä Pallura tykkää rikkoa niitä mustia astioita. Se käy helposti, ei tarvitse kuin astua astiaan ja vähän kiskoa kahvasta!

Nämä pehmoastiat tuppaavat yleensä hajoamaan nimenomaan kahvoista. Ja sitten kun niitä ei pysty enää kahvoista kantamaan, ne ovat ärsyttäviä ja niillä tekee mieli nakata vesilintua.

Pallurablogissa ei nakata millään vesilintua, se mikä on korjattavissa, korjataan ja loput kierrätetään asianmukaisesti. Nämä pehmoastiat saa vielä elvytettyä käyttöön kahvojen hajottua, eikä siihen tarvita kuin mattoveitsi!

Tästä astiasta oli hajonnut muutakin kuin vain kahva, joten leikkasin mattoveitsellä haljenneen osan pois. Sen jälkeen leikkasin vielä kahvoiksi reiät käsille. Avot!
Mikäli astia ei ole muuten vioittunut, riittää kun leikkaa vanhat kahvat irti ja tekee uusiksi kahvoiksi reiät. Jos leikkaamisesta jää muoviin teräviä reunoja, ne voi hioa hienolla hiekkapaperilla tasaisiksi. Mutta ainakin tämä omani leikkautui hyvin ilman teräviä reunoja. Ja näin on taas säästetty 7 euroa ja rutkasti luontoa!

Ps. Muistathan, että Pallurablogi on ehdolla Blogiexpon Vuoden tulokas -kategoriassa! Äänestämään pääset tästä!


Ps. Muita hyviksi havaittuja talliniksejä:


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Palluraterkuin
Jenni4 kommenttia:

 1. Onpas näppärä niksi! Ihanaa saada uusi elämä rikkoutuneelle ämpärille näin helposti! Helppo fiksailu ja ennen kaikkea ekologisuus kunniaan! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin, kaikki mikä voidaan pelastaa, kannattaa pelastaa ihan maapallonkin kannalta :)

   Poista
 2. Eipä oo tullut mieleenkään tällainen, tosi hyvä vinkki!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!