perjantai 22. maaliskuuta 2019

Terveisiä sairastuvalta!

Vuoden alussa asetin tärkeimmäksi tavoitteeksi sen, että Pallura pysyisi terveenä. Ei olisi pitänyt manata! Kovin montaa tervettä viikkoa ei olla tänä vuonna nähty. Viimeksi Pallura kärsi lihasvammasta, tällä kertaa ongelmana on luukalvon tulehdus ja luuliika. Ei mitään vakavia vammoja siis, mutta ärsyttäviä!


Palluran luuliika on sen vasemmassa etusessa sääriluussa. Se siis todennäköisesti aiheuttaa sille nyt aktiivivaiheessa kipua sen ojentaessa jalkaa pitkälle eteen. Toivon mukaan se loppuu kun luuliika ei enää kasva ja tulehdus on ohi, mutta jos ei, liika täytyy käydä jäädyttämässä.

Koska luuliikajalka on kipeä, Pallura varoo sitä ja rasittaa nyt sitten ristikkäistä takajalkaa, joka kerää nestettä. Näin ainakin oletan, toivottavasti kyse ei ole mistään muusta. Neste on kylläkin onneksi melko selvästi jännetupissa. Molempia jalkoja olen kylmäillyt nyt pakastettavilla kylmäyssuojilla. Luuliikajalka tuntuu jo onneksi vähän rauhoittuneen, samoin oikeassa takajalassa oli jo vähemmän nestettä.

Pallura ei siis onnu, mutta on epämääräinen. Toistaiseksi olen vain odotellut, jos epämääräisyys menisi levolla ohi, mutta jollei, varaan ensi viikolla sille klinikka-ajan. Ainakin saan sitten mielenrauhan, jos mitään isoa ei löydykään!  Ensi viikolla on onneksi tulossa myös hieroja, joka toivottavasti auttaa vähän avaamaan Palluran jumeja.

Haaveet laatuarvostelukarsinnoista olen Palluran osalta haudannut tältä vuodelta :( Vaikka tämänhetkinen vaiva menisikin pian ohi, on karsintoihin enää alle kaksi kuukautta ja vielä olisi paljon töitä tehtävänä ennen niitä. Mitään halua minulla ei ole viedä Palluraa räiskimään vain vähän sinnepäin ja saamaan huonoja pisteitä. Tällä hetkellä toivon vaan lähinnä, että pääsisin ratsastamaan pian.Toivottavasti teillä muilla menee paremmin kuin meillä! Hyvää viikonloppua kaikille!

Epätoivoisin palluraterkuin
Jenni

2 kommenttia:

  1. Mitenköhän se sanonta menikään, että huoleton on hevoseton.. �� kaikki loukkaantumiset ja sairastelut tuntuu aina tai ainakin hyvin usein tulemaan kaikista surkeimpaan mahdolliseen saumaan, vaikka siis eihän kukaan niitä ikinä toivokkaan. Tsemppiä teille kovasti! Kyllä Pallura tulee vielä kuntoon <3

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!