lauantai 16. maaliskuuta 2019

Testissä Back on Track ratsastushanskat ja kypärämyssy

Jokin aika sitten minua lykästi oikein olan takaa ja voitin 150 euron lahjakortin hevostarvikeliike Gneistiin. Sieltähän löytyi vaikka mitään kivaa ja mukaan tarttuikin mm. Back on Track ratsastushanskat ja kypärämyssy.


BOT-Kypärämyssyn yläosa on ohutta verkkoa ja korvien päälle tuleva osa on fleeceä. Sen pitäisi siis teoriassa olla sopivan ohut ratsastuskypärän alle, mutta ainakaan oman kesäkypäräni alle tämä ei mahdu. Minulla on erikseen kesä- ja talvikypärät juuri siksi, että talvikypärä on sen verran väljempi, että sinne saa jotain alle. Talvikypärän alle tämä mahtuu hyvin ja lämmittääkin ihan hyvin. Mutta miinusta on pakko antaa tuosta fleecestä - miksi sitä edelleen herrain vuonna 2019 käytetään niin paljon, vaikka sen ympäristöhaitat ovat jo laajalti tiedossa (tietämättömille tiedoksi, että fleecestä irtoaa joka pesukerralla veteen haitallisia mikromuoveja, joita ei pystytä edes jätevedenpuhdistamolla erottelemaan vedestä). Onko fleece tosiaan tähänkin päähineeseen ainoa materiaali, vai olisiko tähänkin voinut käyttää vaikkapa puuvillaa ja sitä lämmittävää keraamista kuitua?

BOT-ratsastushanskojen vuori on juurikin sitä keraamista kuitua sisältävää kangasta ja päällinen pitävää polyuretaania - epäekologista muovia siis sekin, mutta toistaiseksi en ole tavannut pitävää ratsastushanskaa, joka ei olisi muovia. Valitettavasti.

Hanskoissa on todella hyvä pito ja vaikka päällinen ei ensikosketuksella vaikutakaan kovin kestävältä, on se sitä ollut ainakin toistaiseksi (olen käyttänyt hanskoja nyt ehkä kymmenisen kertaa). Tallitöihin en kyllä näitä hanskoja käyttäisi, sillä ne ovat mielestäni liian hintavat siihen uhrattavaksi. (Hinta pyörii siinä viidenkymmenen euron tietämillä.)

Kuten muutkin BOT-tuotteet, nämä hanskat toimivat parhaiten silloin, kun niillä on jotain lämpöä, mitä heijastaa takaisin iholle. Jos nämä laittaa valmiiksi kylmiin käsiin, itselläni ainakaan ne eivät lämmitä ollenkaan, päin vastoin. Sen sijaan jos nämä laittaa lämpimiin käsiin, kädet paitsi pysyvät hyvin lämpimänä, mutta saattavat jopa myös hiota treenin intensiivisyydestä riippuen! Toimivat, hyvät hanskat siis. Näille peukku!

Sääennustuksen mukaan kevät alkaa pikku hiljaa kurkkia nurkan takaa, mutta itse pessimistinä uskon, että näille BOT-tuotteille on vielä tämän talven aikana käyttöä! Viime vuonnakaan talvi ei helpolla antanut periksi, muistan että maaliskuun loppupuolella, kun otettiin Stellasta "1 kk aikaa laskettuun aikaan" -kuvia, oli vielä ihan talvi.


Muhkea tuleva mamma 26.3.2018


Lämmintä kevään odotusta kaikille!
Palluraterkuin
Jenni


2 kommenttia:

  1. Ompa kaunis hevonen sinulla! Etsin itse vertailuja työhanskoista ja eksyin tänne blogiisi. Mietin, että kyllä varmaan tuollaisia ratsastushanskojakin voisi hyödyntää pihatöissä, mutta en tiedä sitten onnistuisiko toisinpäin. Mielenkiintoinen tieto myös tuo, että kädet kannattaisi lämpimänä laittaa kyseisiin hanskoihin, ehkä tämä pätee muissakin samalla tavalla - kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itse asiassa ne sellaiset kevyesti PU-pinnoitetut työhanskat ovat oikein oivat ratsastushanskat, niissä on hyvä pito ja hinta ei päätä huimaa :)

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!