tiistai 15. lokakuuta 2019

Prestige Trapezium Pad

Ostin eräältä kaveriltani ikään kuin second handina Prestigen Trapezium Padin. Ikään kuin second handina siksi, että hän ei ollut sitä ikinä ottanut käyttöön ja se oli edelleen avaamattomassa paketissaan, mutta ei maksanut kuitenkaan uuden hintaa. Onneksi!

Olin katsellut tällaista jo aikaisemmin ja ajatellut sen olevan jotain upeaa ja ihan maailmaa mullistavaa. Trapezium pad lupaa kohottaa satulaa edestä ja keskeltä jättäen nimensä mukaisesti trapezium-lihaksille enemmän tilaa liikkua. Sen pitäisi olla erityisen hyvä hevosille, joilla satula painuu alas painaen lapoja. Padi tulee vain vähän matkaa satulan alle, jolloin se ei pienennä selkärangan tilaa tai kohota satulaa muualta.

Järkytykseni oli suuri, kun paketista paljastui läpyskä, joka muistutti suuresti Eskadronin pintelinpatjaa. Kyllä, sellaista pintelinpatjaa, joita saa ainakin neljä tämän padin hinnalla.

Padin normaalihinta vaihtelee 53-90 euron välillä. Onneksi en maksanut tästä glorifioidusta pintelinpatjasta niin paljon!

Pallurallahan on tällä hetkellä taas satulaongelmia, sen Bates Wide koulusatula ei istu sille enää kunnolla. Ajattelin, että tämän padin kanssa voisin saada joko tuon Batesin tai Palluran vanhan Prestigen istumaan paremmin.
No, tietenkään tämä padi ei pysty ihmeisiin. Jos satula kaipaa vain pientä hienosäätöä eli juurikin ihan pientä nostoa etuosasta, tämä on varmasti siihen ihan käypä juttu.Toisaalta, saman asian ajaisi puoliksi leikattu iso Eskan pintelinpatja. Jos sinulta sattuu löytymään sellainen ylimääräinen kätköistäsi, säästä rahojasi ja käytä sitä. Jos taskunpohjalla polttelee ylimääräistä, kuten hevosihmisillä tosi usein, investoi ihmeessä Trapezium Padiin.

Itse en saanut tällä muokattua Palluran Prestigestä sille sopivaa, mutta se ei kyllä ole varsinaisesti padin vika. Luulen, että paremmat mahdollisuudet satulan istuvaksi saamiseen on ihan palallisen Mattesin kanssa.

Edellisten muokkausten jälkeen Palluran Bates istui sille hyvin kaksi viikkoa, kunnes alkoi valumaan pikkuisen eteen. Olen siis melkoisen haluton etsimään sille uutta satulaa, sillä se tuntuu melko turhalta, jos selkä muuttuu taas kahden viikon kuluttua. Toisaalta, jos en saa kumpaakaan Palluran satulaa sopimaan sille, se ei pysty kehittämään selkälihaksiaan.

Kumpikaan satula ei ole katastrofi Palluran selässä, sillä se suostuu edelleen tyytyväisenä laukkaamaan kummallakin satulalla. Pallura reagoi aina ensimmäisenä epäsopivaan satulaan sillä, että se lakkaa laukkaamasta. Itse kuitenkin huomaan molempien satuloiden hinautuvan sentin tai kaksi eteenpäin liikkeessä.

EDIT: Sain kuin sainkin Palluran Prestigen muokattua sopivaksi Mattesin avulla. Normaalisti olen sitä mieltä, että sen satulan pitäisi istua kunnolla ilman kaiken maailman padeja, romaaneja tai muita vippaskonsteja, mutta nyt kun kyseessä on ERITTÄIN väliaikainen ratkaisu, uusi satula tuntuu turhalta. Palluran selkä kun ei kauaa samassa kuosissa pysy.

Aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!


8 kommenttia:

 1. Hevosmaailma on kyllä täynnä turhia tuotteita! Entinen ratsastuksenopettajani muuten käytti aina pintelinpatjoja pientä viilausta kaipaavien satuloiden "muokkaukseen". Hän tunki niitä paneelien allekin vähän kuin lisätoppauksiksi. Tuntui ihan toimivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään taitaa nuo Mattesit olla niitä, mitä käytetään lisätoppauksina ja moneen satulaanhan saa itsekin jo laitettua täytepaloja. Kuten esimerkiksi tuohon Palluran Batesiin :D Mutta joo, Eskan pintelinpatja on kyllä oiva Trapezium Padin korvike!

   Poista
 2. Mä olen ollut erittäin tyytyväinen Mattesin palaromaaniin, millä sai kasvavalle (ja selkänsä loukanneelle) hevoselle satulan sopivaksi, kun mikään satula ei olisi ollut sopiva muuten, kun selästä puuttui lihakset vain toiselta puolelta :)
  Ja nyt on mammalomalta palailevalla mummelilla käytetty myös palaromaania parantamassa satulan istuvuutta, kun kaikki lihakset ovat pudonneet lomailun aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattes meilläkin on ollut käytössä, paljon on esim. lapakuoppia sillä täytetty :) Hyvä väliaikaisratkaisu kyllä :)

   Poista
 3. Minäkin olen sortunut tuohon Trapeziumiin jonkun satulan kylkiäisenä. :D Ei ole kyllä ollut turha ostos, eli se on nykyäänkin meillä käytössä molempien satuloiden kera hienosäätämässä. Herra hevonen kun on sitä mieltä että juuri tämä ratkaisu sopii hänen herkille lavoilleen, niin satulansovittajien kehotuksesta näillä mennään. :)
  Ja olen varmaan tosi tumpelo kun en ole saanut pintelipatjoja yhtä hyvin asettumaan kun joskus olen testannut ;) Tiedän kyllä monia jotka pintelipatjoja käyttävät! Samoin kuin Mattesin irrallisia täytepaloja ihan vaan sopivasti aseteltuna (tai jesarilla yhteen teipattuna), tai jotkut ovat jopa pistäneet Mattesin "lihoiksi" leikkelemällä koko pädiä sopivasti, jonkun palan pois. Itse en kyllä raaskisi tyyriitä Matteksia askarrella. :D
  Toivotaan parasta että nykyisistä satuloista saisi muokkailtua sopivaa settiä teille mahdollisimman pitkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tämä onkin hyvä juuri sellaiseen ihan pieneen hienosäätöön :) Joo, Mattes on kyllä vähän turhan kallis askarteluun :D

   Poista
 4. Oi, satularumba. Niin ihana asia! Tai sitten ei.

  Onneksi sait toisen satulan istumaan mattesin kanssa. Itsekin löysin onneksi satulan, missä voi säädellä leveyttä ja onhan meillä myös toi mattes. Edellisen kanssa vaan se mattes ei edes auttanut, vaikka miten päin olisi fiksannut.

  Mä jostain syystä itse tykkään, että estesatulan alla on jotain iskunvaimenninta, joten otin aavistuksen estesatulaa leveämmäksi ja tungin karvan alle. Sitä satulaa kun pystyy säätämään täysin portaattomasti, joten pystyi hyvin kikkailla leveyden kanssa ja katsoa, että se on just eikä melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos me hypättäis niin haluaisin kyllä varmaan myös, että estesatulassa olisi jotain lisäiskunvaimenninta :) Ja nykyäänhän on lateksitopattuja satuloitakin, joiden kanssa suositellaankin käyttämään romaania.

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!