tiistai 1. lokakuuta 2019

Syyskuun Pallurointimenot

Elokuun tsemppasin hienosti ja selvisin kohtuullisen edullisesti. Mutta syyskuussa oli pakollisia menoja paljon ja lisäksi sorruin yhteen satulahuopaostokseen, joten syyskuusta tuli huomattavasti elokuuta kalliimpi.

Syyskuun Pallurointimenot:

Tallivuokra 340 e
Ostokset Suomenratsujen Kuninkaallisista 3,90
Varustehankinnat 97 e
Rokotus ja hampaiden raspaus 121 e
Loimien pesetys pesulassa 25 e
Irtokenkien laitto 50 e
Kylläste loimiin 9,90 e

Yhteensä -646,80 e

Syyskuussa ei ollut tuloja lainkaan, joten reippaasti mentiin miinuksella.

Mitä tulee varustehankintoihin, niin suokkikunkkareista hankkimaani 3,90 euron hintaista hierontahanskaa lukuun ottamatta kaikki varustehankinnat olivat käytettyjä. Ostin satulaan Prestigen Trapezium Padin, jota tosin en ole vielä kokeillut, sekä LeMieuxin ihanan oranssin kouluhuovan. Lisäksi ostin takaisin sadeloimen, jonka myin kaksi vuotta sitten sen ollessa Palluralle vähän reilu :D Epäilen, että se on nyt sopiva, sillä Pallurasta on kasvanut melkoisen iso tyttö.

Pallura ihanasti polki myös kaksi etukenkää laitumella irti, ja ne hukkuivat molemmat, joten kiinnilyömisen lisäksi kengittäjän oli myös tehtävä uudet kengät. Talviloimia oli pakko pesettää pesulassa, joten siitäkin tuli kuluja.

Valmentaja onkin tulossa vasta tällä viikolla, joten siitä ei osunut kuluja syyskuulle, mutta ne napsahtavat sitten lokakuulle.

Olen yrittänyt tässä laittaa rahaa säästöön, sillä tarkoitus olisi viimeistään keväällä ostaa Palluralle traikku ja ajaa pikku-e. Kovin hyvin en vaan ole säästämisessä onnistunut ja lokakuussa on taas paljon menoja, ei tosin hevosiin liittyvää. Mutta olen päättänyt sterkata molemmat narttukoirani, siihen humpsahtaa todennäköisesti 800 e. Lisäksi auto tarvitsee uudet talvirenkaat ja niihin saanee uhrata 500 euroa. Mukava lovi siis tiedossa säästöihin! Jospa siis yrittäisin palluroida lokakuussa vähän säästäväisemmin...

Lokakuu on yksi vuoden inhokkikuukausistani, sillä silloin on pimeää ja yleensä myös märkää. Ihanan lokakuun sijasta toivotankin siis kaikille siedettävää lokakuuta, koittakaa kestää!

2 kommenttia:

  1. Voi harmi että kengät hukkuivat, tsemppiä pallurointi menoihin:) Minusta tuntuu että aina kun itse alkaa johonkin säästämään niin eikös heti joku rahareikä ilmaannu tai jotakin hajoaa:) Täällä on ihan koko päivän satanut ja on kyllä vetistä. Silloin kun Zeuskaan ei näytä innostuneelta koti-ovelta lähdettäessä tietää että nyt tosiaan on koiran ilma:)) Leppoisaa lokakuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Vettä on tullut täälläkin, saa nähdä tuleeko viikonloppuna jo lunta, kääk!

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!