keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Joulukuun Pallurointimenot sekä yhteenveto koko vuoden menoista

Hyvää alkanutta vuotta! Kylläpä pääsi aikaa vierähtämään sitten edellisen postauksen, pahoitteluni siitä. Olin viime viikon lomalla ja en jaksanut edes ajatella tietokoneen avaamista. Mutta pitemmittä puheitta, tässä ensin vielä joulukuun Pallurointimenot:

Tallivuokra 340 e
Nahkariimu ja loimen kylläste 27,6 e
Greenline ja porkkanat 28,36 e
Chia de Gracia lisäravinteet mahalle 100,3 e
Kengitys 100 e

Yhteensä 596,26 e

Tulot: villaloimen ja riimun myynti 35,10 e

Menot ja tulot yhteensä -596,26 e



Joulukuu oli siis kohtuuedullinen kuukausi lukuun ottamatta mahan lisäravinteisiin uponnutta satasta. Palluran Ekygard-kuuri on loppumaisillaan ja vaikka maha onkin nyt parempi, haluan silti vielä tukea mahaa lisäravintein, joten ostin Chia de Gracialta samoja yrttejä, mitä Ekygardkin sisältää.

Olen tehnyt iloksenne myös koko vuoden kuluista yhteenvedon, jotta näette, mitä hevostelu keskimäärin kuukaudessa maksaa:

Yhteenveto Palluran koko vuoden menoista:

 
Tallivuokrat 4330 e
Valmennukset ja ratsutukset 330 e
Vuolut ja kengitykset 530 e
Eläinlääkärikulut ja lääkkeet 742,1 e
Rehut 390,61 e
Hieronnat 115 e
Varustehankinnat 2636,56
 
Menot yhteensä: 9074,27 e





Tulot: 1585,40 e

Yhteensä: 7488,87 e

Yhteensä per kk: 624,07 e

Pallura on ollut hyvin edullisilla tallipaikoilla, mikä selittää pitkälti sitä, miksi summa per kuukausi on noinkin alhainen. Valmennuksiinkin on uponnut melko vähän rahaa, sillä Pallura sairasti viime vuonna niin paljon, ettei kauheasti päästy valmentautumaan. Kengityksistä ja vuoluistakin ollaan selvitty halvalla siksi, että Pallura oli alkuvuoden kengättä, ja sitä vaan vuoltiin.

Eläinlääkärikuluihin on kuitenkin uponnut kohtuuvähän rahaa siihen verrattuna, miten paljon Pallura sairasti! Huhtikuussa meillä oli yksi klinikkareissu etujalan potkuvamman takia ja sen lisäksi syyskuussa Pallura raspattiin ja rokotettiin kotitallilla. Mutta muuten sen vaivat ovat olleet melko lailla kotona hoidettavia, eli pinnallista potkuvammaa. Myöskään epäilemäni mahahaavan vuoksi en vienyt Palluraa tähystettäväksi, vaan hoidin sitä kotona ja se onkin vastannut todella hyvin kotihoitoon. Eläinlääkärikulut-summa sisältää myös eläinlääkäriltä mahahaavan hoitoon ostamani Ekygardin.

Rehut-sarake puolestaan sitten sisältää greenlinea, pellavaista, rypsirouhetta, erilaisia lisäravinteita sekä Palluran syömän psyllium-kuurin. Varustehankintoja yhteen laskiessani aloin voimaan lähes fyysisesti pahoin, mutta onneksi tulopuoli-sarake vähän tasoitti sitä, tulot kun ovat peräisin pelkästään varustemyynnistä. Mutta silti, pieni omaisuus on uponnut lähes turhiin varustehankintoihin. Uuden vuoden lupaukseni onkin vähentää turhan kaman ostamista radikaalisti! Sen sijaan toivon pääseväni käyttämään nämä rahat tänä vuonna valmentautumiseen. Listalla on myös yksi vähän isompi ja välttämätön varustehankinta: traikku. Tarkan markan vartijana tosin aion luonnollisestikin hankkia käytetyn.

Meillä on Palluran kanssa tulossa myös muita melko suuria muutoksia tälle vuodelle, mutta niistä uskallan kertoa lisää vasta sitten, kun nimiä on jo papereissa. Mutta mistään pahasta ei ole kyse, vaan päin vastoin, ihania juttuja odottaa meitä vuonna 2020! Vuosi 2019 ei ollut Palluralle kummoinen, mutta jospa suunta olisi nyt ylöspäin!




 Hyvää alkanutta vuotta 2020 kaikille!

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että tälle vuodelle ihania juttuja luvassa! Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta💖

    VastaaPoista
  2. Hyvää uutta vuotta!
    Etsin juuri tietoa lihavan hevosen laihuttamisesta, ja löysin sinun vanhemman postauksesi Pallurasta ja sen mahtavasta kahden kuukauden edistyksestä laihtumisen kanssa. Hienoa! Oma hoitohevonen yksityistallilla on lihava. Ei, ei lihava, vaan liikkuva rasvapallo. Kyseessä kun on työhevonen, joka ei hirveästi liikkumista nykymaailmassa saa kun omistajalla on ravureitakin koulutettavana. No mutta, Pehtoori on rakas, omistajaakin harmittaa että se on niin.. muhkea. Postauksestasi sain sitten hyvän idean: Mähän voin suostutella hevosen omistajan pitämään Pehtoorin kotitallilla kesän ajan, niin voisin säännöllisesti käydä liikuttamassa sitä ja hoitamassa muutenkin niinkun yleensä. Ainoa ero että kävisin useammin. Yleensä heppa on siis lähtenyt kesäksi toiselle tallille vaikka kesällä mulla opiskelevalla ihmisellä olis eniten aikaa käydä hobun luona. Kiitos siis ajatuksesta, jospa mä saisin läskit korjattua herralta pois. Sitten vaan pitäisi kestää puska Ö-tasoisen hevosen ratsastusta, maastakäsittelyä ja sen kommelluksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä hyvältä idealta tuo :) Lihavuus altistaa hevosta kyllä monenmoisille vaivoille, pahimmillaan metabolialle ja kaviokuumeelle :/

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!