keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Elokuun Pallurointimenot

Lämpömittari näytti tänä aamuna +2 astetta. Hyh! Syksy on todellakin täällä! En ole siitä mitenkään innoissani, sillä olen kesäihminen henkeen ja vereen. No, onneksi olen myös jouluihminen, laitoin nimittäin Spotifystä jo joululaulut soimaan. Mutta asiaan!


Elokuun Pallurointimenot:
 
Kuivike 41,40
Valmennukset 90 e
Kengitys ja ponin vuolu 124 e
Satula 600 e

Yhteensä 855,40

Tulot: Bates-satulan myynti 786,10

Yhteensä -69,30

Tästä saa nyt erittäin virheellisesti sellaisen kuvan, että hevosen pito kotipihassa olisi jotenkin edullista. Voi se ollakin siinä vaiheessa, kun remontit ja asuntolaina on maksettu, mutta näiden juoksevien kulujen lisäksi olen pelkästään tallin remontoinnista ja kentän teosta miinuksella reippaasti yli 20 000 euroa. Ei enää niin halpaa!


Toki ratsastuskenttä ja tallin remontit ovat pitkäaikaisia investointeja, joista on myös iloa pitkään. Yritän tehdä näistä jossakin vaiheessa jonkinmoista yhteenvetoa, kentästä teen ainakin postauksen jahka lopulliset kulut ovat selvillä. Lähiviikkoina saan kentälle valot, joista tulee vielä lisää kustannuksia.

Meillä oli elokuussa myös satulanvaihtoviikot, sillä keväällä ostamani  Globus Clic jäi odotetusti epäsopivaksi, sillä Pallura on kasvattanut niin valtavan sään, että Globus otti siihen kiinni. Tarvittiin siis paljon enemmän lisää säkätilaa, ja löysinkin valtavalla säkätilalla varustetun Kiefferin, joka ihme ja kumma kyllä oli muutenkin sopiva. Ja onneksi myös kohtuuhintainen! Globus oli mukavampi istua, mutta totta kai mennään sillä, mikä hevoselle sopii.
 
Myin pois myös Palluran ihanan Bates Wide Dressagen erittäin haikein mielin. Se oli aivan ihana satula, mutta en usko, että olisi enää mahdollista, että se joskus sopisi Palluralle, sillä siinä oli vielä Globustakin pienempi säkätilä. Sain siitä onneksi saman verran, kuin mitä olin itse maksanut ja koska Kieffer oli vähän edullisempi, jäin ikään kuin "plussalle" satulanvaihdossa. Mikä oli ihanaa, sillä kaiken tämän remontoinnin jälkeen lompakossani käy lähinnä enää tuuli!
 
Talliremontti alkaa muuten olla loppusuoralla! Enää puuttuu putki- ja sähkömiesten työpanokset. Jahka he ovat käyneet, laitan teille esittelyä!
 
Kylmyydestä huolimatta ihanaa alkanutta syyskuuta, ollaanpahan ainakin lähempänä joulua!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!