perjantai 18. syyskuuta 2020

Talliremontti alkaa olla loppusuoralla

Jos ihan totta puhutaan, olin hyvin epävarma, tapahtuuko näin koskaan, mutta nyt se talliremontti alkaa olla loppusuoralla! Odottelen enää putkimiestä, joka tulisi asentamaan meille lämminvesivaraajan sekä pesupaikalle vesipisteen.


Heti talliin tultaessa on vasemmalla yksi karsina, oikealla ovi rehuhuoneeseen. Kaikkiaan tallissa on neljä isoa karsinaa, sekä yksi pienempi ponikarsina.

Rehuhuoneen oven maalasin samalla mintunvihreällä kuin karsinoiden kalterit sekä puuosat.

Vasemmalla puolella on toinenkin karsina, oikealla puolella rehuhuoneen jälkeen Mini-Me:n karsina, sekä päädyssä Palluran ja Viljon karsinat.Vasemman puolen toisessa karsinassa on jo asukas ja toiseenkin on tulossa ensi viikolla. Nämä ovat siis tallipaikkalaisia, eivät omia hevosiani. Hevosten ja heidän ihmistensä yksityisyyttä kunnioittaakseni en tule julkaisemaan heistä blogin puolella materiaalia.


Vasemmalla puolella on vielä toisen karsinan ja päätykarsinan vieressä ihan reilunkokoinen hoitotila kengityksiä sun muita varten, sekä tietysti hevosten kuntoonlaittoa varten. Itse hoidan Palluran tässä aina. Hoitopaikkaa vastapäätä on vielä Palluran ja Mini-Men karsinoiden välissä pieni tila, joka toimii pesupaikkana, jahka saamme siihen vesipisteen.


Tallissa on käytetty mahdollisimman paljon jo siellä valmiina olleita materiaaleja, mm. karsinoiden liukuovet ovat tallissa olleet jo ennestään, olen vain maalannut ne. Maalia onkin uponnut kymmeniä litroja, mutta tykkään lopputuloksesta! En varsinaisesti ole valkoisen ystävä, mutta tallissa se toimii, sillä se saa tilasta niin paljon avaramman. Toki saa varautua maalaamaan varmaankin vuosittain uudestaan, mutta onpahan raikkaannäköinen talli!

Vaikka talli onkin remontoitu mahdollisimman pienellä budjetilla, on siihen silti uponnut hirveästi rahaa. Olen joutunut ostamaan jonkin verran materiaalia uutena, ja talliin on uusittu sähköjä, ja tosiaan putkimieskin on vielä tulossa. Lisäksi kaikkiin pikkujuttuihin uppoaa todella paljon rahaa, kun niitä joutuu hankkimaan paljon. Hevosten pitäminen omassa pihassa ei siis todellakaan ole halpaa!


Nykyään suosikkihetkeni päivästä on se iltatallin jälkeinen hetki, kun hommat on tehty valmiiksi, olen yksin tallissa ja saan vain kuunnella hevosten tyytyväistä rouskutusta, ja rauhoittua hetken vetäen hevosentuoksua sieraimiini. Se on se hetki, minkä takia hevoset ovat omassa pihassa!

Mitäpä tykkäätte tallista? Varustehuoneesta laitan vielä erikseen postausta, jahka saadaan putkimies paikoilleen. Varustehuone on lopullisessa ulkoasussaan vasta kun lämminvesivaraaja on paikoillaan.

Aurinkoista myrskynjälkeistä viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Toistan taas itseäni mut ihanan näköistä vieläkin!:) minttu on tosi kiva väri tuolla tallissa.

  Mulla on hepat ollu kotona vuoden alusta, ni tähän asti on mennyt puolet siitä summasta mitä viime vuonna. Mut en oo tänä vuonna vielä käynyt ollenkaa tunneilla yms.et ei sen suhteen oo kauheen realistinen laskelma vielä. Pihaton pohjat on myös tehty jo aiemmin sekä muita materiaalia ostettu jo parina vuonna. Mut uskottelen ainakin itselleni että on halvempaa;)
  minkä kokoinen muuten sun tontti on?
  T.Hanna:)

  VastaaPoista
 2. Superihanan näköinen talli teillä. Ihanan pirteät värit :)

  VastaaPoista
 3. Tää on niin hieno! :) Naurahdin hieman tuolle "saadaan putkimies paikoilleen" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D En edes huomannut ennen kuin nyt kun sanoit :D Joku pieni ajatuskatko tullut :D

   Poista
 4. Moikka,kivan näköistä! Vähän mietin noita liukuoven hakasia, että riittääkö lukitsemaan oven? Hyvä vaihtoehto on tuohon karsinan seinään kiinnitettävä lukitsin, joka "kilahtaa alas", kun ovi on kiinni, sitä ei ainakaan hepat pääse aukomaan :) Ihanaa syksyä ! t.sari s.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!