sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Vieraissa

Kuten edellisessä postauksessa kerroinkin, Pallura lomailee nyt helteiden ajan. Ja vaikka ei lomailisikaan, ei sillä siltikään pääsisi kunnolla ratsastamaan. Se on vasta neljä, ja lisäksi on varsa alla, joten ratsastuskerrat ovat edelleen lyhyitä ja harvassa.

Niinpä päätin varata viime viikolle ratsastustunnin Jaatallille. Samalle tallille siis, missä Pallura asustaa Aino-varsansa kanssa. Ratsukseni sain pilkullisen Jolanda-tamman.

Kuvista kiitos kaverilleni Anskulle!


 Jaatallilla tykkään monen muun asian lisäksi siitä, että hevoset laitetaan kuntoon itse, hoitajia ei siis ole. Itse hoitaen saa mielestäni hevoseen paljon paremman kosketuksen heti ensi metreistä alkaen.

Sain myös kaverini Pilvin houkuteltua mukaan tunnille. Hänkään ei ollut ratsastanut yli vuoteen kunnolla. Itsellänikin taisi edellinen kunnon ratsastuskerta olla vuosi sitten! Kunnon ratsastuksella tarkoitan ratsastusta hevosella, joka ei ole niin nuori ja raaka, että voidaan puhua lähinnä sisäänratsastuksesta.

 Edellä minä ja Jolanda, takana Pilvi ja Sherry.

Heti  ensituntuma Jolandaan oli niin erilainen kuin Stellaan, sillä Stella on vielä nuori ja lihakseton, eli siis kapea. Oli hassua olla pitkästä aikaa täysikasvuisen hevosen kyydissä.
Vaikka välissä oli vierähtänyt vuosi, mitään ihmeparantumista ratsastuksen suhten ei ollut tapahtunut! Harmikseni olen edelleen huomattavan vino, mikä näkyi kyllä ratsastuksessa. Lisäksi olen harmillisen huono katsomaan sinne, minne olen menossa. Vieläkin on siis rutkasti opeteltavaa!

 Pilvi ja Sherry. Ratsastustunti oli kyllä erittäin antoisa ja opettavainen kokemus!


Loppuviikosta pääsin sitten vielä toisen kerran vieraisiin eli maastoilemaan kaverin suokkipapalla!


 Loiva eli Loipe on ihana 22-vuotias papparainen, jonka kanssa maastoillessa saa vaan antaa pitkät ohjat ja chillailla. Loiva-pappa hoitaa kyllä homman kotiin!Kiitos Margitille Loiva-papan lainasta :)

Olipas ihanaa päästä ratsastamaan kunnolla! Saapi nähdä, viileneekö ensi viikolla jo sen verran, että pääsisi piipahtamaan Palluraisenkin selässä.

Palluraterkuin
Jenni

6 kommenttia:

  1. Ihanaa, että olet päässyt ratsaille! Muilla hevosilla ratsastaminen on aina opettavaista!

    VastaaPoista
  2. Ihana Loipe, pappa on vaan niin <3

    VastaaPoista
  3. Hienot kuvat! Että minä ihailen sitä ihmisten taitoa ohjata/käsitellä hevosia! Kaunista kesäpäivää sinulle❤

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!