torstai 12. heinäkuuta 2018

Testissä Neue Schule Turtle Top

Stella on kovin herkkä hevonen kaikin puolin, niin suustaan kuin kyljistäänkin. Se toimii myös istunnalla hienosti, mutta kuolaimellekin on kuitenkin tarvetta. Ja koska ratsastamaan oppii vain ratsastamalla, tulee välillä tehtyä kädenkin kanssa virheitä. Siksi haluan, että kuolain on Stellalle mahdollisimman pehmeä.

Stellalla on ollut käytössä Sprengerin Aurigania oleva bridong. Se toimii sillä ihan hyvin. Toisinaan se on suustaan levoton, mutta en tiedä, johtuuko se kuolaimesta, kädestä vai siitä, että Stella on nuori ja raaka. Ennen bridongia minulla oli kokeilussa paksumpi kolmipala, mutta Stella oli sillä todella levoton, ja luulen sen johtuneen siitä, että kuolain oli liian paksu sen suuhun.


Olen käyttänyt Stellalla meksikolaista turpahihnaa, mutta nyttemmin olen jättänyt sen pois. Totesin sen olevan rauhallisempi ja tyytyväisempi ilman turpahihnaa.

Myönnän: olen pihi ja tartun useimmiten tilaisuuteen säästää parikymppiä. Niinpä  ostin Neue Schule Turtle Topin Ebaystä. Se tuli maksamaan sieltä postikuluineen 108 euroa, kun sitä ei Suomesta saa uutena mistään alle 135 euron. Erittäin mielelläni tukisin suomalaisia kauppoja, mutta toisinaan on pakko säästää siellä, missä pystyy.Ennen kuin pääsin kokeilemaan kuolainta suuhun, oli pakko verrata sitä minulla kotona olevaan vanhaan, edellisen hevoseni Aurigan-kolmipalaan.

Sprenger Aurigan kolmipala

Heti erottaa, että kuolainten muotoilussa on eroja. 3D-ohjelmalla hevosen suuhun suunniteltu Turtle Top vähentää painetta kitalakeen, hampaisiin sekä kieleen, ainakin myyntipuheiden mukaan. Salox Gold -metallin pitäisi olla hevoselle mieleistä. Turtle top on suunniteltu vastaamaan mahdollisimman hyvin hevosen suun anatomiaa. Kuolain on vakaa ja sen muotoilu on optimaalinen hevosen kielen ja kitalaen anatomialle, näin ainakin väitetään.

Neue Schuleista kehotetaan ostamaan aina normaalia kuolainta hieman isompi koko. Stella on ihmeellinen minisuutyyppi ja käyttää normaalisti 12,5-13-senttisiä kuolaimia (sen suuressa suokinpäässä...). Kuvassa oleva Aurigan-kolmipala on kokoa 14,5 ja Turtle Top kokoa L. Minulla oli kokeilussa facebook-kirpputorilta löytämäni M-koon Neue Schule, ja se oli Stellalle aivan liian pieni, vaikka sen piti sopia 12,8-13,8-senttisiä kuolaimia käyttäville.


Oli siinä ja siinä, oliko tämä L-koon kuolain Stellalle sitten liian pitkä. Mielestäni siis näissäkin olisi hyvä se perinteinen kokosysteemi puolen sentin välein.

Aurigan-kolmipala.


Neue Schule Turtle Top
Turtle Top.

Vihdoin koitti ratsastuksen aika! Taas mentiin ilman turparemmiä.


Alkuun tuntui, että Stella "imi" kuolaimeen paremmin kiinni ja sain paremman tuntuman. Toisella ratsastuskerralla Stella kuitenkin olikin taas levottomampi suustaan. Mutta on vaikea sanoa, mistä se johtui, oliko syy kuolaimessa, kädessä vai tähtien asennossa. Ratsastuskerrat ovat myös edelleen todella lyhyitä, sillä Stella on edelleen päätoimisesti äiti ja vain sivutoimisesti ratsu.

Missään nimessä Stella ei ole ollut Turtle Topilla huonompi kuin Aurigan-bridongilla, mutta en kyllä sanoisi huomanneeni myöskään mitään suurta eroa Turtle Topin hyväksi. Autuaaksi se ei siis tehnyt ainakaan meitä, edelleen on pakko opetella ratsastamaan!Stellan tämänhetkiset suitset ovat aivan perus-Kiefferit suoralla niskahihnalla. Ostoslistalla olisi kuitenkin muotoillulla niskahihnalla olevat suitset, ja olenkin iskenyt silmäni Wahlstenin W-Profile Anatomiceihin. Eilen kävimme äidin kanssa Ikeassa, ja samalla reissulla poikettiin Ratsukellariin siinä toivossa, että W-Profilea olisi päässyt siellä hipelöimään ihan livenä.

Vielä mitä! W-Profilea ei Ratsukellarista löytynyt, sillä se ei kuulemma sovi heidän asiakaskunnalleen. Myyjä tietenkin tyrkytti toisia suitsia, mutta sanoin, että olen mieltynyt W-Profilen muotoilun lisäksi myös niiden kauniisiin tereisiin. No mitään tereillä varustettuja suitsia ei Ratsukellarista kuulemma löydy, sillä tereet eivät ole heidän asiakaskuntansa juttu!

En tiedä, että olisiko osaksi Ratsukellarin asiakaskuntaa päästäkseen pitänyt täyttää jokin anomus. Usemmissa paikoissa kun osaksi asiakaskuntaa pääsee ostamalla jotain, mutta kävi kyllä hyvin selväksi, etten ollut Ratsukellarin asiakaskuntamateriaalia mieltymyksineni. Mainitsi myyjä toki sivulauseessa, että voisihan ne suitset tietysti tilata, mutta ei tehnyt elettäkään asian suhteen. Harmillista toki, etteivät rahani kelvanneet heille. Mutta toisaalta, jos tavoittelee vain tietynlaista asiakaskuntaa, kannattaakin jättää vääränlaisen asiakaskunnan rahat vastaanottamatta. Eivät silloin tule toistekaan ostoksille.

Täytynee siis tyytyä tilaamaan nuo W-Profilet netistä. Nettishoppailua tuli tehtyä tuossa eräänä päivänä, kun Horzella oli alennuksessa B-vertigon satulahuopa.


Olen erittäin mieltynyt B-Vertigon huopiin, sillä mielestäni niissä on hyvä muotoilu ja hyvä hinta-laatu-suhde.


 Tällä erää Horzella oli valikoimissa vain ankean yksitoikkoisen värisiä B-Vertigon huopia, mutta kelpuutin niistä tämän harmaan koulusatulaan kuitenkin. Kaunis huopa värin puutteesta huolimatta!


B-Vertigon huovissa on sään kohdalla teddypehmuste. Sen funktio on kuitenkin itselleni hivenen mysteeri, sillä huopahan on tarkoitus nostaa säästä irti satuloitaessa eikä suinkaan jättää sitä säkään hankaamaan. Mutta tuskinpa tuosta haittaakaan on. Säkätila kuitenkin riittää ainakin Stellalle tuosta pehmusteesta huolimattakin.

On siis tullut tehtyä hyviä ostoksia, ja ostoksia, joista en ole ihan varma. Turtle Top -kokeiluja jatketaan edelleen, mutta varmasti edelleen Aurigan-bridongia käytän Turtle Topin rinnalla. Jos jollakulla on joku herkkikselle hyväksi todettu kuolain, joka mahtuu pieneenkin suuhun, saa vinkata!

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

Palluraterkuin
Jenni

5 kommenttia:

 1. Harmi ettei Ratsukellarin "asiakaskunta" ole kelpuuttanut niitä wahlstenin suitsia ja muita turhia humputuksia.. Onneksi w-profilen tuotteet sopivat muiden kauppojen valikoimaan :) nyt vaan ostoksille! Stella varmasti haluaa ne Anatomic suitset ja PIAN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai se haluaa :D täytynee tilata ne jostain minne meidän rahat kelpaa ;)

   Poista
 2. Miten löysit tuolla hinnalla eBaysta? Olen niin huono sen kanssa, löysin vaan kalliimmalla... Voisin omalle tulevalle ponille tilata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se löytyi UK:n eBaystä eli ebay.co.uk ihan hakusanalla Neue Schule Turtle Top. Vähänhän se on sattuman kauppaa että sattuuko löytymään, mutta varmasti löytyy jos jaksaa kauemmin seurata :) Huomioon kannattaa tietysti myös ottaa että hintaan yleensä lisätään postikulut ja kaikki myyjät eivät valitettavasti edes Suomeen lähetä. Oman kuolaimeni myyjä oli nimeltään ejh1404, mutta hänellä ei näyttänyt olevan tällä erää enempää myytävänä.

   Poista
 3. Ok, oikeilla jäljillä olin. Jään seurailemaan ebayta kun ostolla ei kiire koska poniakaan ei ole vielä ostettu :D Kiitos neuvoista!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!