maanantai 9. heinäkuuta 2018

Satulakaupoilla

Olen seurannut läheltä monen kaverin tuskailua sopivan satulan löytämisessä. Tilannetta vaikeuttaa vielä entisestään, jos budjetti ei ole montaa tuhatta. Itse ainakin toivon nuoren hevosen kanssa selviäväni alkuun vähän edullisemmilla satuloilla, sillä nuoren hevosen selkä muuttuu alituiseen.


Stellalla on ainakin toistaiseksi erittäin helppo selkä. Se on selkeästi kaareva ja siinä on suuri, muttei liian suuri, säkä. Selässä on myös tilaa sen verran, että siihen menee 17-tuumaisella istuimella varustettu satula, eli selkä ei ole myöskään kauhean lyhyt. Omakin takapuoli mahtuu siis mukavasti penkkiin.

Stellalla on ollut toistaiseksi käytössä vanhempi Prestigen Venus koulusatula, joka istuu sille todella hyvin. Nyt kuitenkin halusin sen rinnalle estesatulan, josta pääsisin helpommin irti kevyeen istuntaan, jotta pystyn antamaan selälle tilaa laukassa.

Koska tuo Prestigen koulupenkki istuu niin hyvin ja selkä on melko helppo ja "Prestigeen sopiva" , uskalsin osaa suoralla kaupalla Prestigen vanhemman estesatulan. Laitoin Facebookin Satulat myynti, osto ja vaihto -ryhmään ilmoituksen, että haluan ostaa Prestigen Golden tai Silver Starin. Koska selkä tulee muuttumaan vielä, halusin nimenomaan edullisemman Prestigen mallin. Tuntia myöhemmin kauppa olikin jo tehty Satulapalvelu Hirnakan kanssa.


Satulan sainkin jo seuraavana päivänä postitse! Samaan syssyyn saapuivat sopivasti meidän uudet pinkit turvajalkkarit. Satulan mukana tulikin Prestigen omat venymättömät jalustinhihnat. Se ei haitannut lainkaan, sillä noilla hihnoilla on uusina hintaa yli satanen.

Ei muuta kuin tallille sovittamaan satulaa! Stella on nuoreksi, kohtuullisen lihaksemattomaksi hevoseksi melko leveä, sen satulat ovat Prestigen leveyttä 35.


Normaalisti tykkään, että satula sopii selkään ihan ilman romaaneita. Mutta nyt, kun Stellan selkälihakset ovat varsomisen myötä pudonneet, täytän mieluummin tyhjän tilan romaanilla. Satulan voisi toki myös topata täydemmäksi, tai ehkä jopa kaventaa pykälän. Mutta koska tarkoitus on täyttää ne selkälihakset, on romaani fiksumpi vaihtoehto. Kapea tai täyteen topattu satula ei jätä lihaksille kasvutilaa niin hyvin, kuin romaani. Laitoin lampaankarvasatulaan eteen molemmille puolille yhden täytepalan, ja satula istui niiden kanssa todella hyvin. Jahka selkälihakset alkavat kasvaa, ensin voi jättää täytepalat pois, ja sitten koko romaanin. Mikäli selkä muuttuu, mutta vain vähän, sopivuutta voi pikkuisen fiksata romaanin avulla. Siksi se onkin nuorelle hevoselle ihan käypä vaihtoehto. Prestigeissä on muokattava runko, joten se antaa myös pelivaraa mukavasti nuoren hevosen kanssa.


Stella liikkui tämän satulan kanssa todella tyytyväisenä! Tässä on myös todella hyvä istua, vannoutunutta kouluratsastajaa ei haittaa yhtään istua tässä estesatulassa. Ainoa iso miinus tässä on väri, sillä meidän kaikki muut varusteet ovat mustia! Onneksi Facebook-kirpputorilta löytyi tähänkin helpotusta, ja postissa odottaakin meitä ruskeat suitset, satulavyö ja rintaremmimartingaali. Niistä juttua myöhemmin!

Kerrassaan siis onnistuneet olivat nämä satulakaupat, ja kävivät vielä ihanan nopeasti. Kunpa satulakaupat olisivatkin aina näin helppoja!

Palluraterkuin 
Jenni

2 kommenttia:

  1. Jos varusteiden värillä ei väliä, niin ei ole satulallakaan väliä, kunhan on Prestige :D eivaan, mutta toi on kyllä tosi kivannäköinen satula! Kyllä Palluran kelpaa <3

    VastaaPoista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!