maanantai 22. lokakuuta 2018

HIHS-tunnelmia

Viime viikko ja varsinkin viikonloppu sujahti ohi yhdessä hujauksessa. Pallura vietti vähän kevyempää loppuviikkoa, sillä olin humputtelemassa Helsinki International Horse Showssa.

 Keskiviikkona pääsin vähän kiertelemään HIHSin backstagelle ja oli kyllä mielenkiintoista nähdä, miten tämän kokoluokan hevostapahtumaa tehdään!


Pelkästään puomien maalaaminen on valtava operaatio ja se tehdään tietenkin joka vuosi. Hatunnosto kyllä maalaajille, tekevät mielettömän pikkutarkkaa työtä, eikä niin ergonomisissa asennoissa.

Oma suosikkini oli tietenkin tämä ihana musta-PINKKI este!

HIHSissä oli tänä vuonna panostettu erityisesti vihreyteen ja ekologisuuteen, mikä oli mielestäni ihanaa. Olenhan tällainen semi-ituhippi!

Tallialueen huollossa käytössä olevat mönkkäritkin olivat sähkökäyttöisiä, samoin kisa-areenan huolto suoritettiin sähkökäyttöisellä traktorilla.

Itse kouluratsastajana tykkäsin tietenkin katsoa koululuokkia, mutta kyllä myös esteluokissa oli paljon katsottavaa ja jännitettävää! Ihaninta oli ehkäpä nähdä Anna-Julia Kontio ja Fardon. Anna-Julia on ehdottomasti yksi suosikkiesteratsastajistani, huikean ratsastustaitonsa lisäksi myös nöyrän asenteensa vuoksi. Vaikka Anna-Julia ei mahtavasti onnistunutkaan sunnuntain World Cupissa, HIHS-viikonlopun saldona oli kuitenkin kaksi hyvää sijoitusta isolla tasolla.

Lauantai-illan indoor-eventing oli muuten aivan huikea! Oli hauskaa nähdä kenttäratsastajien rallittavan radalla ja mahtavaa oli myös yleisön eläytyminen luokan aikana.

Yllättäen tämän himoshoppaajan mukaan ei tarttunut Exposta juuri mitään. Kauheasti en myöskään missään nähnyt mitään huipputarjouksia, ainoastaan yhdessä kojussa näkyi nippu Eskan huopia 25 euroa kappaleelta, jota pidin ihan hyvänä tarjouksena. Mutta koska omistan noin 100 satulahuopaa, jäi ostamatta.

Jos olisin ollut keppari-ikäinen, olisin ollut aivan ekstaasissa tällä kojulla!

Koska tallilla odottaa elävä Pallurainen, keppari jäi tällä kertaa hankkimatta. Mutta nämä olivat kerrassaan upeita!

Marko Björsin Laukka Collectionin jalustinkoru on ollut ostoslistallani jonkin aikaa, ja niistä HIHSissa oli ihan hyvä tarjous. Niinpä semmoinen tarttuikin Kultajousen kojulta mukaan.

Samaiselta kojulta tarttui mukaan myös hevosenkenkä-korvikset ja Roosa nauha -heijastin. En ollut ehtinyt vielä Roosa nauhaa hankkia, joten päätin ostaa heijastavan version, sillä heijastimia ei voi koskaan olla liikaa!

Samaan heijastin-teemaan liittyi myös ostokseni Hevosurheilun kojulta. Pinkit heijastinvaljaat on kiva heittää takin päälle, kun lähtee koiria lenkittämään.

Viikonloppuna kun kellot siirtyvät, ei tarvitsekaan haaveilla enää auringon näkemisestä muuten kuin viikonloppuisin. Heijastimet tulevat siis todellakin tarpeeseen!

Eilen kävin vielä tallilla Palluroimassa pikaratsastuksella. 

Pallura oli energinen ja innokas levättyään muutaman päivän. Se oli myös hyvin taitava pieni kouluhevosen alku! Pohkeenväistö alkaa sujua jo todella hyvin käynnissä, joten eiköhän pian siirrytä raviharjoitteluun.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Palluraterkuin
Jenni





2 kommenttia:

  1. HIHSiin on kyllä aina yhtä mukavaa palata 😍 ihanaa oli nähdä miten kotiyleisö innokkaasti kannusti Anna-Julia Kontiota!
    Huomasin harmikseni myös saman, ettei Exposta löytynyt juurikaan ostettavaa. Tuntuu että joka vuosi järkevien tarjousten määrä vain vähenee tällaisissa tapahtumissa 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, liekö sitten myyntipaikoilla niin korkeat hinnat, ettei myyjillä ole varaa huipputarjouksiin :/

      Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!