perjantai 12. lokakuuta 2018

Markku Nymanin ohjasajo-opissa

Keskiviikkona pääsimme Palluran kanssa Markku Nymanin ohjasajo-oppiin. Olen Stellaa kyllä ohjasajanut ennenkin, mutta koskaan sitä ei ole esimerkiksi juoksutettu kahdella ohjalla.Stellaa selvästi jännitti paljon. Sitä ei välttämättä kukaan muu huomannut, sillä Stella kun on alfa-naaras, se kätkee jännityksensä viimeiseen asti ja esittää ihan coolia. Se eteni koko ajan korvat hörössä ja näennäisen tyytyväisenä, mutta sen jännittyneestä liikkeestä ja hienovaraisista eleistä huomasin, että sitä jännitti.

Markku ohjasajoi ensin itse Stellaa. Minua jännitti, miten erityisherkkä neiti siihen suhtautuisi, sillä se ei ole tottunut työskentelemään juuri muiden, kun minun kanssa. Markku pysyi kuitenkin koko ajan rauhallisena ja osasi todella hyvin lukea Stellaa, joten mitään hätää ei ollut. Stella kun on kovin herkkä tamma, sen kanssa on todella tärkeää, että paine tulee juuri oikeaan aikaan, varsinkin, jos Stella on jännittynyt. Puutteellisella hevosenlukutaidolla varustettu ihminen olisi Stellan kanssa toisinaan pulassa, mutta Markulla ei ollut sellaista ongelmaa. Itse asiassa olin todella vaikuttunut hänen hevosenlukutaidostaan!
Stella jännitti tätä niin paljon, että väsyi lopulta todella nopeasti. Toki sillä on vielä huono kunto muutenkin kun varsa alla ja kesällä ollut tyystin mammalomalla muutaman kuukauden.Tässä vielä muutama videopätkä Markun ohjasajosta:

Katso video Youtubessa

Katso video Youtubessa

Katso video Youtubessa

Minäkin pääsin lopuksi kokeilemaan vähän käynnissä. Tärkeintä oli muistaa pitää ajatus koko ajan siinä, että Pallura eteni hyvin.

Ohjasajosta jäi kyllä kaikkiaan hyvä fiilis. Oli mukava kuulla, että ammattilaisella oli Pallurasta vähän samoja ajatuksia kuin minullakin, eli että eteenpäin ja eteenpäin, jotta saadaan takaosaa pikku hiljaa enemmän alle ja töihin. Toki tämä vaatii aikaa, se lihaksisto ei rakennu ihan hetkessä. Markku myös kehui Stellaa todella hyväsuiseksi ja järkeväksi hevoseksi ja sanoi, että vallan hyvin voin alkaa itse sitä ohjasajamaan ja juoksuttamaan kahdella ohjalla.

Markkua voin suositella kyllä lämpimästi kaikille, niin vähemmän herkille kuin erityisherkillekin hevosille!
Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Palluraterkuin
Jenni

2 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen postaus ja erityisesti noita videoita seurasin suurella mielenkiinnolla! En ole itsekään koskaan ohjasajanut hevosta, vaikka ravivarsoja opettaessa olinkin liinamiehenä mukana ajo-opetuksessa. Olisi tosi hauska päästä kokeilemaan jonkun konkarihevosen kanssa, mitä kaikkea sitä voisikaan ohjasajaen tehdä!
  Hienoa, että saitte uusia vinkkejä ja vahvistusta myös sille vanhalle opille Markulta, superjuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjasajohan on siitä ihan superjuttu, että ohjasajen voi tehdä lähes kaikkea samaa, mitä ratsain. Tai voisi, jos osaisi :D Stellakin on opetettu ajolle, mutta ohjasajo on kyllä ihan eri juttu kuin kärryillä ajo :)

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!