maanantai 14. tammikuuta 2019

Tahmeaa

Palluraparka on ollut nyt muutaman päivän hyvin tahmea liikkuja. Lauantaina irtojuoksutin sitä maneesissa, ja meno ei ollut yhtään palluramaista. Normaaliin irtojuoksutussessioon kun kuuluu villiä pukkilaukkaa, keulimista ja ylipäätään villiä riehumista. Nyt Pallura käveli, ravasi  ja laukkasi nätisti ympärilläni ympyrällä, vaikka oli irti. Erittäin epänormaalia käytöstä siis.
Torstaina ja perjantaina meille piti tulla valmentaja käymään, torstaina hänen piti ratsastaa Palluralla ja perjantaina pitää meille tunti. Harmillisesti valmentaja kuitenkin sairastui, eikä päässyt tulemaan. Näin ollen Palluran ei olisi pitänyt olla edes mitenkään erityisen väsynyt tai maitohapoilla, eli tahmeus ei voinut johtua siitäkään.

Eilen pikkusiskoni (kuvissa) oli Palluran kanssa pellolla ja Pallura oli sielläkin todella jähmeä, ei olisi halunnut edes laukata. Tämä viimeistään on niin epäpalluramaista käytöstä, että sai kyllä hälytyskellot soimaan. Toki hangessa oli raskasta tarpoa mutta silti todella omituista, ettei Pallura innostunut yhtään.

Muuten Pallura onkin sitten oma itsensä, ruoka maistuu mutta silti tuli eilenkin minut nähtyään portille vastaan kun hain sitä tarhasta, vaikka se olikin juuri syömässä. Pallura liikkuu myös ihan puhtaasti. Harjatessa se vähän aristi tiettyä kohtaa vasemmassa lautasessaan, joten olisiko saanut potkun siihen. Se on jopa melko todennäköistä, sillä Pallurahan ei laumatarhauksessa konflikteja kaihda ja jos se esimerkiksi haluaa paalille, se menee sinne huolimatta siitä, ovatko muut hevoset eri mieltä.


Pallura saakin viettää nyt muutaman kevyemmän päivän ja katsotaan sitten tilannetta uudestaan. Mitään kovin vakavaa tuskin on tapahtunut, sillä päällepäin Pallurassa ei edes näy mitään vikaa. Väittäisin, että joku Palluraa vähemmän tunteva ei edes huomaisi siinä mitään outoa. Se siis tuskin on kovin pahasti rikki *koputtaa puuta*, mutta se on niin herkkis, että esimerkiksi tuo mahdollinen potku on saattanut saada sen kunnolla jumiin. 

Koska useimmissa tapauksissa kevyt liike on kuitenkin lääke, käyn sitä kyllä käynnissä liikuttelemassa ja toivottavasti loppuviikosta Pallura olisi jo ennallaan!


Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Palluraterkuin
Jenni

Ps. Muistathan, että Palluran Facebookissa on käynnissä keskiviikkoon 16.1. asti arvonta!

6 kommenttia:

 1. Olisiko joku lenssu iskenyt? Nuorilla nyt voi tietysti olla ihan vaan väsymystäkin. Loma on joka tapauksessa varmasti hyvä idea, siinä lähtee niin väsymys kuin moni muukin vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki olla lenssuakin, tosin kukaan muu tallissa ei oireile. Käytännössähän tuo voi olla melkein mitä vaan, toivotaan että loma tekee tehtävänsä :)

   Poista
 2. Tuo on omien heppojen kanssa ihan parasta, nimittäin se, että on aikaa tutustua niihin niin hyvin, että ongelmat voi aistia ennen kuin muut voivat niitä todella nähdä. Ja toisaalta kaikki mysteerivaivat ovat tosi inhottavia, kun ongelma voi olla ihan missä tahansa. Parempaa vointia Palluralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallura olikin jo eilen oikein pirteä, mutta saa silti pitää muutaman kevyemmän päivän tähän väliin :)

   Poista
 3. Siitähän on tulossa todella kivan näköinen ratsu! Toivottavasti tilanne on jo parempi ja pääsette pian normaaliin päiväjärjestykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi vapaa näytti tehneen tehtävänsä ja Pallura on jo normalisoitunut :)

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!