sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Talliniksi: Ulkoloimen paikkaaminen

Laumatarhaamisessa on yksi huono puoli: loimet tuppaavat repeytymään muiden kanssa telmiessä. Palluralla on jo useampi loimi ottanut osumaa, enkä viitsi uusia ostaa, sillä ne kokisivat vain saman kohtalon.Loimen paikkaaminen on ärsyttävää, mutta ekologisempaa ja edullisempaa kuin uuden ostaminen. Vedenpitävää loimea ei tietenkään voi vain harsia kasaan neulalla ja langalla, vaan se täytyy paikata edelleen vedenpitäväksi. Jotkut suosivat jesaria, jotkut kaupasta saatavia liimakangaspaikkoja, minä höyrynsulkuteippiä.

Höyrynsulkuteippiä saa rautakaupasta, mutta itseltäni sitä sattui löytymään vielä remontin jäminä varastosta. Tämä oli siis todellinen win-win-tilanne: ylijäämämateriaali sai hyötykäyttöä ja loimen paikkaus ei tullut maksamaan mitään!

loimen paikkaaminen


Itse halusin leikata höyrynsulkuteipin tällä kertaa pallojen muotoon, sillä silloin paikka ei erottuisi niin selvästi loimen pallokuosista. Oikeastaanhan paikan muodolla ei ole muuten mitään väliä, mutta kulmat kannattaa pyöristää, jolloin ne eivät niin helposti jää törröttämään ja lopulta saa paikkaa irtoamaan. 

Vähän tuntui siltä, että tämä minun höyrynsulkuteippini on ehkä nähnyt jo parhaat päivänsä oltuaan muutaman vuoden kylmässä varastossa, joten vahvistin vielä paikan reunat ihan tavallisella kangasliimalla. Tuore höyrynsulkuteippi on melko sitkeää tavaraa eikä todennäköisesti tarvitse lisävahvistusta. Loimi on nyt ollut useamman viikon jo paikkauksen jälkeen käytössä ja tämä todellakin toimii! Loppujen lopuksi on myös melko edullinen keino, sillä vaikka rulla höyrynsulkuteippiä maksaa viitisentoista euroa, sillä paikkaa jo melko monta vekkiä. Sopii siis hyvin tällaiselle pienen budjetin hevosenomistajalle!

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

Ps. Jos olet tallinikseistä kiinnostunut Niksi-Pirkko, kannattaa tsekata myös nämä:

8 kommenttia:

 1. Olipas hyvä vinkki ja edullinen! Tällaiselle täysin kyvyttömälle ei-käsityöihmisellekkin sopivan helppo :D

  VastaaPoista
 2. Silloin kun laitoit tästä ig:n puolella marssin kauppaan ja korjasin kaikki loimet samaisella tavaralla ja hyvin ovat pysyneet!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, höyrynsulkuteippi menee ehdottomasti ostoslistalle! :) Pihatossa loimet kokee kovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on harmillinen puoli laumatarhauksessa ja pihatossa että loimet tuppaa hajoamaan :D

   Poista
  2. Hetken kesti, että sain aikaiseksi, mutta nyt on loimet paikattu ja jännityksellä odotan, pysyykö! 🙂 Puuilossa tuo teippirulla maksoi kympin, ja sen vieressä oli musta samanhintainen rulla, jossa luki, että toimii kuin höyrynsulkuteippi. Koska musta oli siistimpi väri, valkkasin sen. 🙂

   Olisipa kyllä kiva, jos paikat pysyisi, meillä nimittäin riesana on olleet just sellaiset pienet reiät eikä isot repeämät. Tuntuisi tyhmältä hommata kokonaan uusia loimia vain pienten reikien takia, etenkin kun uusi olisi niin nopeasti taas rei'itetty!

   Poista
  3. Palluralla alkaa kohta kaikki loimet muistuttamaan tuota palloloimea kun olen niitä niin ahkeraan paikkaillut :D Ja todellakaan ei tee mieli uusia loimia ostaa aina revittäväksi. Palluralla oli jo reikä sen 1680 denierin loimessakin joten kankaan vahvuuskaan ei auta. Täytyykin tutustua tuohon mustaan teippiin, se olisi kyllä siistimmän väristä!

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!