perjantai 30. elokuuta 2019

Komperdell Ballistic selkäpanssari

Olin haaveillut jo pitkään Komperdellin selkäpanssarista. Sellaisesta, joka luokitellaan selkäpanssariksi, mutta joka suojaa kuitenkin vähän myös edestä ja kyljistä. Tämä selkäpanssari ei ole sallittu esimerkiksi kenttäkisojen maasto-osuudella, mutta voin ihan vakuuttaa etten ole hetkeen (ikinä!) kenttäkisoihin menossa. Minähän pelkään omaa varjoanikin, saati sitten maastoesteitä! Liivin tarkoitus olisi olla turvanani maastoreissuilla.


Halusin siis liivin, joka olisi niin mukava päällä, että sitä tulisi myös käytettyä. Yksikään turvaliivi ei suojaa miltään, jos se on pölyttymässä tallin kaapissa kun se on niin jäykkä ja epämukava päällä.

Komperdellia myy Suomessa ainakin Hööks, Horze ja Hipposport. Pari viikkoa sitten Hööksissä oli kaikki turvaliivit -20 prosentin alennuksessa, joten päätin tarttua tilaisuuteen. (Tämä ei siis ole kaupallinen yhteistyö). Alennuksenkin jälkeen Komperdellille jäi hintaa vielä rapiat 191 euroa, eli mikään halpa liivi se ei ole. Hauska yksityiskohta on se, että liivi on käännettävä:


 Minähän siis rakastan pinkkiä, mutta oikeastaan liivin värillä ei minulle sinänsä ole väliä, sillä ostin sen maastoiluun, ja maastossa käytän aina (pinkkiä) huomioliiviä.

Hööks kertoo liivistä näin: "Kevyt selkäsuojalla varustettu liivi, edessä vetoketju. Hyvin istuva ja mukava pehmeän ja joustavan vaahtomuovin ansiosta. Soveltuu käytettäväksi myös takin alla kevyen ja joustavan rakenteensa ansiosta. Erinomainen suojausteho treeniin ja vapaa-ajan ratsastukseen. Suojalevyt edessä ja sivuilla. Käännettävä. EN 1621-2 (moottoripyörästandardi). Cross 6.0 -selkäsuoja, jossa uusi ergonominen ja mukautuva rakenne. Hengittävä. Liivi lämpenee kehon lämmöstä ja mukautuu vartalon muotoon. Itävaltalaista muotoilua. Helppo pitää puhtaana ja huoltaa. 45 % polyamidia, 43 % polyesteriä, 12 % elastaania."

Liivi ainakin ylsi kaikkiin odotuksiini keveydestä, se istuu kuin toinen iho, mutta on silti yhtä kevyt ja mukava päällä kuin mikä tahansa urheiluvaate. Ei siis tarvitse pelätä, että tämä liivi olisi tönkkö! Materiaali muistuttaa jonkinlaista memory foamia, se on todella kevyttä ja vartalon muotoon mukautuvaa.

Olin arponut M ja L-koon välillä ja olisinkin ottanut L-koon, ellen olisi lukenut jostain, että nämä liiivit on suunniteltu jättirintaisille :D Minulta löytyy rintavarustusta ja ehtaa läskiäkin, mutta uskaltauduin silti ottamaan M-koon ja kuinka ollakaan, se oli sopiva! Suosittelen siis ottamaan tästä sen pienemmän koon, jos arvot kahden välillä ja muutenkin ehkä kannattaa päätyä pienempään. Liivi on todella reilua mitoitusta!

Olen testannut tätä ratsailla kahdesti, kerran kentällä ja kerran maastossa ja tämä todellakin on kevyt ja huomaamaton päällä. Pudonnut en tällä ole (*kop kop puuta*), joten tämän suojausominaisuuksista en osaa sanoa ja toivonkin, etten joudu niihin koskaan tutustumaankaan.


Kevyttä turvaliiviä etsivälle siis suositus tälle ja jos jollain on putoamiskokemuksia tämä päällä, kuulisin mielelläni :)


4 kommenttia:

 1. Mä ostin just tänään Zandonan aikalailla vastaavan liivin ja ihan näin alkutuntumalla vaikuttaa ihanalta päällä! Meinaa unohtua päälle, kun tuntuu niin mukavalta :D Oon itse käyttänyt liiviä koko ratsastusurani ajan, mutta tää on ensimmäinen oikeasti mukava ja ei-niin-rajoittava liivi. Innolla odotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nyt käyttänyt Komperdellia kolmisen kertaa ja on tää vaan niin mukava! Toivotaan kuitenkin ettei suojausominaisuuksia tarvitse päästä testailemaan :D

   Poista
 2. Hyvännäköinen liivi kyllä! Allekirjoitan tuon, että vain sellainen liivi, jota tulee pidettyä päällä, voi suojata. Mä ostin vastaavanlaisen USG:n selkäpanssarin Hankkijalta alkukesästä ja on sitä tullut kyllä pidettyä. Vaikka oma poni ei ole todellakaan lentoon lähtevää mallia, tulee itselle jotenkin ryhdikäs ja mukava olo sen kanssa. Enkä olisi kyllä ikinä uskonut, että voisin sanoa niin turvaliivistä!

  Hauskoja maastoiluja uuden, hienon turvaliivin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallura toisinaan on sitä lentoon lähtevää mallia, niin paljon turvallisempi olo on liivin kanssa ja monesti se riittääkin kun on itsellä itsevarmempi olo :) Hauskoja ja turvallisia maastoreissuja myös teille! :)

   Poista

Kiva kun kävit ja vielä kivempi, jos jätät kommentin!